17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCalculatoarele, pericol pentru copii

Calculatoarele, pericol pentru copii

Calculatorul a devenit un obiect nelipsit din fiecare locuinţă. Totuşi, cercetătorii americani atrag atenţia că în ultima vreme a crescut îngrijorător numărul accidentelor produse din cauza acestor aparate, cei mai afectaţi fiind copiii, relatează BBC News.
Peste 78.000 de pacienţi, accidentaţi de calculatoare, au fost trataţi în SUA între 1994 şi 2006, 93% dintre aceştia suferind diverse traumatisme, de la cucuie şi vânătăi, la leziuni cerebrale. În cei 13 ani cât a durat studiul, numărul accidentelor produse de calculatoare s-a majorat cu 732%, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul creşterii numărului posesorilor de PC-uri.
Potrivit studiului, publicat în Jurnalul American de Medicină Preventivă, cea mai mare rată de rănire s-a înregistrat la copiii sub cinci ani, în principal din cauza împiedicării de cabluri sau a căderii monitorului peste ei. Cel mai grav accident s-a produs în 1998 în Marea Britanie. Un băiat de şase ani a ars într-un incendiu provocat de vărsarea unui pahar cu apă peste tastatura computerului.
Coordonatorii studiului susţin că este foarte important ca aparatul, nelipsit din locuinţele noastre, să devină pe viitor mai puţin periculos. Deja s-au făcut paşi în acest sens, prin înlocuirea monitoarelor grele cu LCD-uri. Pentru a preveni neplăcerile, este bine să fiţi mai atenţi la anumite aspecte legate de amplasarea calculatoarelor. Accidentele se produc mai des când vă grăbiţi. Aşa că, atunci când căraţi un computer, uitaţi-vă pe unde mergeţi şi nu încercaţi să duceţi prea mult odată din echipamentul respectiv. Aşezaţi calculatoarele în aşa fel încât să nu poată fi răsturnate de un copil iscoditor. Şi, ca la orice echipament electric, nu lăsaţi cablurile descoperite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU