16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSfaturi pentru reuşita detoxifierii

Sfaturi pentru reuşita detoxifierii

Dieta de detoxifiere este un program pe termen scurt, menit să elimine treptat toxinele din corp. Se efectuează la schimbarea anotimpurilor sau atunci când nu vă dau pace oboseala cronică sau durerile de cap.

Sunt mai multe tipuri de diete de detoxifiere, majoritatea concentrate asupra scăderii posibilităţii de pătrundere în organism a chimicalelor şi creşterea aportului de alimente care ajută la curăţarea corpului, în felul acesta crescând nivelul de energie şi fiind stimulată sănătatea sistemului digestiv.
Dacă doriţi să urmaţi o dietă de detoxifiere, este important să vă întrebaţi mai întâi medicul curant. Persoanele cu anumite suferinţe provocate de boli cum ar fi anemia, diabetul sau bolile de rinichi ar trebui să evite această dietă sau să facă detoxifiere doar sub stricta supraveghere a medicului. Cura de detoxifiere este, de asemenea, nerecomandată gravidelor sau femeilor care alăptează. Înainte de a o începe este nevoie să vă pregătiţi corpul.

Cafeaua favorizează acumularea toxinelor

Anumite alimente pot afecta capacitatea ficatului de detoxifiere. În această perioadă este bine să evitaţi, timp de o săptămână, cât durează detoxifierea, să folosiţi zahăr, îndulcitori artificiali (cum ar fi aspartamul) şi alimente care conţin grăsimi hidrogenate, carbohidraţi rafinaţi (cum ar fi orezul alb), gluten, soia procesată, alcool.
Dacă beţi în mod regulat cafea sau alte băuturi energizante pe bază de cofeină, ideal ar fi să renunţaţi la ele chiar de la începutul dietei sau să le înlocuiţi cu ceai verde cu cel puţin o săptămână înaintea începerii curei de detoxifiere. Totuşi, pentru a preveni durerile de cap, oboseala şi alte simptome neplăcute trebuie să renunţaţi treptat la cafea.
Corpul are nevoie de o cantitate mai mare de apă pe întreaga perioadă a dietei. Dacă beţi multă apă, vă hidrataţi şi, în acelaşi timp, eliminaţi toxine, aşa că asiguraţi-vă că veţi consuma zilnic opt-nouă pahare de apă.
Ce mai puteţi face pentru reuşita detoxifierii? Exfolierea pielii cu o perie uscată, de exemplu, poate ajuta circulaţia sanguină şi uşura eliminarea toxinelor. Relaxarea poate fi, de asemenea, de ajutor. Anumite uleiuri esenţiale adăugate în baie sau folosite pentru masaj (cum ar fi uleiul de lavandă) calmează şi ajută la eliminarea durerilor de cap date de renunţarea la cafea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII