17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDetoxifiere cu pudră de cânepă

Detoxifiere cu pudră de cânepă

Ultima modă în materie de detoxifiere a pătruns şi în magazinele cu produse naturiste din România. Suplimentele alimentare pe bază de pudră de cânepă conţin toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi şi sunt uşor asimilate de organism.

Cânepa conţine până la 52% proteine, este uşor digerabilă şi nu are gluten. Are acţiune antioxidantă din cauza conţinutului în totoferoli, tocotrienoli şi clorofilă. Este recomandată în special femeilor, pentru că reduce simptomele specifice menstruaţiei, menopauzei, hrăneşte pielea şi părul, contribuind la îmbunătăţirea aspectului lor, ajută la eliminarea toxinelor şi a kilogramelor în plus.
Cânepa de cultură sau Cannabis Sativa este considerată una dintre culturile cele mai utile, echilibrate şi viabile din punct de vedere economic. A fost folosită vreme de mii de ani ca plantă tehnică şi are peste 40.000 de utilizări. Confundată adeseori cu rudele sale controversate – cânepa indiană, cânepa chinezească sau sălbatică – folosite la fabricarea drogurilor, cânepa de cultură conţine cantităţi neglijabile de substanţă psihotică – tetrahidrocanabinol.

Elemente esenţiale

Cânepa creşte rapid, fără să fie incomodată de buruieni, ceea ce elimină dezavantajul folosirii erbicidelor. În timpul creşterii, ea extrage şi o mare cantitate de dioxid de carbon din aer, ceea ce duce la îmbunătăţirea calităţii aerului pe care îl respirăm. Cânepa este rezistentă la paraziţi şi, prin urmare, nu necesită utilizarea de pesticide şi fungicide. Nu există cânepă modificată genetic.
Pentru a avea o sănătate optimă, trebuie să mâncaţi alimente care conţin enzime vii, fitonutrienţi activi, vitamine, minerale, aminoacizi esenţiali şi graşi esenţiali. Se numesc esenţiali pentru că organismul uman nu îi poate produce, dar are nevoie de ei. Seminţele de cânepă conţin zece aminoacizi şi acizi graşi esenţiali. Sunt, de asemenea, bogate în clorofilă, magneziu, potasiu, sulf, fitosteroli, acid ascorbic, betacaroten, calciu, fibre, histidină, fier, potasiu, fosfor, riboflavină, niacin şi tiamină.

Produce anticorpi

65% din conţinutul total de proteină din sămânţa de cânepă este proteina globulară numită edestină, care se aseamănă foarte mult cu globulina din plasma sanguină umană. Edestina este uşor de digerat, este absorbită uşor şi vitală pentru menţinerea unui sistem imunitar sănătos. Ea are abilitatea unică de a stimula producerea de anticorpi împotriva agenţilor invazivi.
Spre deosebire de alte pudre proteice, cea din cânepă are un conţinut bogat în acizi graşi polinesaturaţi esenţiali Omega-6 şi Omega-3 în raportul ideal de 3:1 pentru asimilarea de către organism.
Se ştie că proteinele pot provoca alergii. Astfel de reacţii au fost întâlnite la produsele lactate, soia sau la proteinele din diverse tipuri de alune. La seminţele de cânepă nu au fost semnalate niciodată, acestea fiind recomandate persoanelor alergice la soia sau gluten.
Pudra proteică se obţine din seminţe de cânepă fără folosirea de solvenţi în procesul tehnologic.

Beneficii

Beneficii pentru organism: produce energie, ajută la funcţionarea eficientă a sistemului nervos, a creierului şi la creştere, la menţinerea sănătăţii şi la elasticitatea pielii, îmbunătăţeşte digestia, ajută la funcţionarea normală a sistemului cardiovascular şi întăreşte sistemul imunitar.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS