10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateArdeţi caloriile cu legume şi fructe

Ardeţi caloriile cu legume şi fructe

Următorul plan de alimentaţie bogat în legume şi fructe este recomandat pentru oricine şi asigură necesarul zilnic de elemente nutritive pentru ca organismul să devină puternic şi sănătos. Este, în plus, hipocaloric, asigurând păstrarea siluetei sau o pierdere în greutate pentru persoanele care vor să slăbească.

Dieta este compusă din fructe şi legume la fiecare masă, la care se adaugă cereale, lactate, carne şi grăsimi. Principiul acestei diete recomandate de nutriţioniştii americani este acela că legumele ajută la slăbit, canalizând energia organismului spre procesele metabolice care duc la consumarea caloriilor.
Citiţi eticheta produsului pentru a vedea elementele nutritive şi conţinutul caloric. Luaţi în considerare şi sfaturile de mai jos la întocmirea listei de cumpărături. Vegetarienii pot folosi, în loc de carne, tofu, fasole, nuci şi ouă. Hidrataţi-vă corespunzător, dar nu consumaţi băuturi acidulate. Masa trebuie astfel alcătuită încât conţinutul caloric să nu fie mai mare de 1.350 de calorii pe zi.

Micul dejun

Micul dejun este compus din pâine integrală şi cereale, lactate şi unul sau două fructe la alegere dintre mere, portocale, pere, piersici, banane, cireşe, fructe de pădure. Dintre produsele lactate se recomandă laptele proaspăt cu un conţinut de grăsime de 1% şi iaurturile degresate sau cu un conţinut scăzut de grăsimi.

Gustarea de la ora 11.00

Unul sau două fructe, la alegere. Dacă optaţi pentru două fructe, este bine să fie diferite. Fructele se consumă proaspete, ca atare sau sub formă de piure, preparat într-un blender.

Prânzul

Masa de prânz trebuie să conţină în primul rând legume. Acestea se consumă ca atare sau sub formă de salate preparate fără sare, cu puţin piper. Un exemplu este salata de varză dată pe răzătoare, simplă sau în amestec cu morcovi raşi. Se pot folosi, de asemenea, salata verde sau broccoli.
Se poate prepara o supă-cremă din cartofi sau din alte legume. Atenţie, se foloseşte o singură variantă, la alegere.
Pe lângă legume, masa mai poate să conţină nu mai mult de 100 de grame de carne de curcan, peşte (hering, ton, somon), pui sau vită. Carnea se prepară la grătar sau înăbuşită în puţin ulei de măsline extravirgin şi apă, şi se serveşte asezonată cu orice fel de legume. De exemplu, fire de arpagic verde, usturoi sau un cartof fiert.
Fructele nu trebuie să lipsească. Sunt de preferat cele de sezon, consumate ca atare sau sub formă de salate.

Gustarea de la ora 17.00

50 de grame de nuci sau seminţe nesărate, din cele care nu sunt prăjite în grăsimi, la care se poate adăuga o cană de lapte proaspăt cu 1% grăsime sau un iaurt degresat.

Cina

Masa de seară trebuie să fie mai săracă. Mâncaţi foarte puţină pâine sau deloc şi aproximativ 100 de grame de carne din tipurile menţionate mai sus, friptă sau sub formă de pateu.
Dintre legume se pot consuma lăptuci, roşii sau ceapă, sau puteţi alege o supă din boabe de fasole. La sfârşit, mâncaţi kiwi sau căpşune proaspete sau sub formă de şerbet. Trebuie evitate alimentele dulci, bogate în zahăr.
O dietă nu poate să facă minuni dacă nu este corelată cu un stil de viaţă corespunzător, din care să nu lipsească activitatea fizică. Practicarea unui sport (mersul cu bicicleta, înotul, mersul pe role, sporturile de echipă) tonifiază muşchii şi ajută la arderea caloriilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS