10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTestosteronul şi jocurile de noroc

Testosteronul şi jocurile de noroc

Bărbaţii cu un nivel mai mare al testosteronului sunt mai înclinaţi să-şi risipească banii în investiţii riscante sau la jocuri de noroc, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Harvard din SUA.

Oamenii de ştiinţă au arătat că nivelul crescut de testosteron este cel care îi determină pe bărbaţi să adopte un comportament riscant.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat comportamentul a 98 de bărbaţi cu vârste între 18 şi 23 de ani, care au fost puşi să joace un joc de investiţii. Înainte de începerea competiţiei, bărbaţilor li s-a prelevat salivă pentru a se analiza nivelul de testosteron.

Voluntarii au primit 250 de dolari şi au fost îndemnaţi să investească orice sumă doresc, banii neinvestiţi putând fi păstraţi.

Pentru rezultatul investiţiei s-a dat cu banul, concurentul care pierdea urmând să rămână fără toţi banii pe care-i punea în joc, iar cel care câştiga primea de două ori şi jumătate mai mult decât valoarea investiţiei.

La final, s-a constatat că bărbaţii cu un nivel al testosteronului mai mare decât cel normal au investit în medie cu 12% mai mult decât ceilalţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS