10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemediul KGB împotriva mahmurelii

Remediul KGB împotriva mahmurelii

Celebra RU-21 sau Pilula KGB a ajuns şi în România. Pastila se comercializează din octombrie în farmacii, fiind un supliment alimentar capabil să reducă durerea de cap după un consum mare de băuturi alcoolice. Atunci când este consumat împreună cu alcool, medicamentul încetineşte procesul de oxidare a etanolului şi de transformare a acestuia în acid acetic şi dioxid de carbon, substanţele răspunzătoare de apariţia durerilor de cap.

Medicamentul a fost conceput de cercetătorii de la Academia de Ştiinţe a Rusiei pentru a fi folosit de agenţii KGB şi Serviciile de Informaţii ale Armatei Ruse. Producătorul avertizează asupra faptului că medicamentul nu protejează organismul de consumul exagerat de alcool.

Pentru a scăpa de mahmureală, se recomandă folosirea unei tablete înainte de prima băutură alcoolică şi încă două pastile după. Fiind un supliment alimentar, R-21 nu are efecte secundare.

România este una dintre ţările cu un consum ridicat de băuturi alcoolice. 75% dintre români beau vin, anual fiind consumate 600.000 de tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII