13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUn nou dispozitiv de injectare a insulinei

Un nou dispozitiv de injectare a insulinei

Printre cele mai noi metode de tratament în diabetul zaharat, prezentate la Congresul European de diabet din toamna acestui an, desfăşurat la Roma, s-a aflat şi Flex Pen, un dispozitiv de injectare a insulinei produs de compania Novo Nordisk.

Dispozitivul dispune de un mecanism nou de ataşare şi detaşare a acelor, precum şi de un sistem de colorare diferită a flaconului cu insulină. Scala de dozare se setează automat la zero după fiecare injectare, pentru confirmarea vizuală a faptului că doza respectivă a fost injectată. Pacienţii care au folosit în perioada de testare acest dispozitiv au declarat că este mult mai uşor de folosit. Noua generaţie de Flex Pen va fi disponibilă şi în farmaciile din România, până la sfârşitul acestui an.

 

La fiecare zece secunde moare un diabetic

 

Diabetul insulino-dependent reprezintă 5-15% din totalul cazurilor de diabet la nivel mondial. Restul de 85 – 95% sunt persoane cu diabet de tip 2. Se estimează că îmbolnăvirea de diabet de tip 2 poate fi prevenită prin schimbarea dietei, creşterea activităţii fizice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, prin eliminarea factorilor stresanţi. Se crede că aproximativ jumătate din cazurile de diabet existente au rămas nedepistate.

Potrivit statisticilor prezentate la congres, în lume au murit 3,8 milioane de oameni doar în 2007, ca urmare a complicaţiilor produse de diabet sau a tratării incorecte a acestei boli, în condiţiile în care diabetul reprezintă cea de-a doua cauză de mortalitate la nivel mondial. Statisticile sunt îngrijorătoare, dacă avem în vedere faptul că la fiecare zece secunde, un om moare din cauza acestor complicaţii.

Se estimează, de asemenea, că până în 2025 numărul bolnavilor de diabet va ajunge la 380 de milioane, ceea ce va duce la o creştere a cheltuielilor pentru tratament de la 232 de miliarde de dolari, în 2007, la 302 miliarde de dolari în 2025.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS