13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateHomeopatia, alternativă terapeutică

Homeopatia, alternativă terapeutică

Cum ţi se pare un cabinet medical unde să destăinui cele mai bizare lucruri care ţi se întâmplă şi cele mai simple manifestări ale corpului tău? Să spui direct, fără termeni pompoşi, doar ceea ce simţi, ce gândeşti, unde te doare, ce te face să-ţi fie mai bine sau mai rău, ce-ţi place sau ce nu-ţi place, ce te obsedează, ce te înfricoşează şi ce te frământă. O astfel de consultaţie este specifică homeopatiei, o ramură a medicinei alternative, apărută relativ recent în România.

Homeopatia analizează toate aspectele care au condus sau ar putea conduce la stricarea echilibrului organismului. Specialistul homeopat vrea să afle cât mai multe informaţii despre boală, înainte de a trece la tratament. „Nu numai corpul va fi supus consultaţiei; mintea şi emoţiile sunt foarte importante, ele se manifestă în strânsă legătură cu boala ta. Apoi ţi se vor pune multe întrebări despre tine, unele poate mai neobişnuite, dar la care va trebui să răspunzi amănunţit, cu răbdare şi sinceritate“, a spus Octavian Nadu, tehnician homeopat.

 

Ce poate provoca
o boală o poate şi vindeca

 

Alegerea remediului potrivit depinde foarte mult de răspunsurile pacientului, pentru că homeopatul este de părere că tot ceea ce poate provoca o boală o poate şi vindeca. După prima consultaţie, el va prescrie un tratament cu pilule, preparate din produse naturale (plante, minerale etc.).

După două săptămâni, pacientul trebuie să revină la consultaţie pentru a se vedea eficienţa tratamentului. „De obicei, după două săptămâni de tratament, starea generală se îmbunătăţeşte. Mintea îţi este mai limpede şi mai liniştită, te simţi mult mai în formă şi cu mai multă energie. Simptomele fizice locale este posibil să se agraveze în primele două zile de tratament, însă după aceea se observă treptat o ameliorare“, a mai spus Octavian Nadu.

Homeopatia este eficientă în cele mai multe afecţiuni în care sunt prezente simptome: gripa, durerile musculare, nevralgiile, astmul bronşic, alergiile, durerile reumatice, bolile de piele, dereglările menstruale şi ale menopauzei etc. Este eficientă şi în plan mental, în tratamentul fobiilor, depresiei, anxietăţii, problemelor de personalitate. Remediile folosite stimulează sistemul imunitar, mecanismele de autoreglare şi forţa vitală a organismului pentru ca acesta să se poată vindeca. Homeopatia are limitele ei. Nu este eficientă în bolile de inimă, diabet şi cancer.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS