Acasă Sanatate Dispozitiv de reducere a obezităţii

Dispozitiv de reducere a obezităţii

Obezitatea copiilor poate fi prevenită cu ajutorul unui dispozitiv de monitorizare care reduce cu 50% timpul petrecut în faţa televizorului sau a computerului, după cum demonstrează un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din New York.

Copiii şi tinerii din ţările industrializate cresc în greutate din cauza alimentaţiei de tip fast-food, a stilului sedentar de viaţă, a consumului de dulciuri în cantităţi foarte mari sau a excesului de băuturi carbogazoase.

Studiu

Datorită dispozitivului, copiii supraponderali mănâncă mai puţin, au concluzionat cercetătorii americani de la Universitatea din New York. Acest dispozitiv de monitorizare a fost folosit în cadrul unui studiu, rezultatele fiind semnificative, fără a se crea conflicte între copii şi părinţi.

Studiul a urmărit 70 de copii, cu vârste cuprinse între patru-şapte ani, care obişnuiau să petreacă mai mult de 14 ore săptămânal în faţa televizorului sau a monitorului. Copiii au fost împărţiţi în două grupuri. În cazul primului grup, dispozitivul a fost ataşat calculatoarelor şi televizoarelor, pentru a reduce cu 50% perioada de utilizare a acestora. În momentul în care timpul destinat pentru jocurile pe computer sau privitul la televizor se epuiza, aparatele încetau să funcţioneze. Ceilalţi copii au continuat să utilizeze calculatoarele sau televizoarele ca până atunci.

După doi ani de utilizare a dispozitivului, 30% dintre copiii care au făcut parte din primul grup au scăzut semnificativ în greutate, în ciuda neintensificării activităţii fizice. Principala explicaţie constă în reducerea momentelor în care copiii mâncau haotic, în timp ce se jucau la calculator sau priveau la televizor. În concluzie, a scăzut consumul de alimente de tip fast-food, intens promovate în spoturile publicitare, care predispun la apariţia obezităţii.

Exit mobile version