11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSă slăbim după Sărbători

Să slăbim după Sărbători

Caloriile acumulate în perioada Sărbătorilor de iarnă pot fi date jos rapid printr-un regim de viaţă echilibrat şi o dietă alimentară corespunzătoare. Iată în continuare mai multe modalităţi prin care poţi să îţi recapeţi silueta.

Cel mai mare aport de calorii îl aduc alimentele bogate în carbohidraţi. Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să reduci cât mai mult posibil consumul de dulciuri şi să le înlocuieşti cu fructe proaspete. Mai trebuie eliminate carnea prăjită în ulei, grăsimile animale, carnea de porc friptă sau fiartă, smântâna şi untul.

Ţine-o pe mâncăruri mai puţin consistente cum ar fi supă, ciorbă, carne fiartă, fără piele, legume şi fructe şi vei slăbi şi zece kilograme într-o lună.

Altă variantă este ceaiul antiadipos. În comerţ se găsesc foarte multe sortimente de ceai care topesc grăsimile, la preţuri diferite. Poţi să-l încerci pe cel care crezi că ţi se potriveşte. În acest timp, renunţă la dulciuri şi produse de panificaţie.

Dietă pe bază de proteine

Se poate încerca şi o dietă pe bază de proteine combinată cu un consum mare de lichide (doi-trei litri de apă plată sau ceaiuri pe zi).

Ce conţine un astfel de regim? Carne de pui preparată pe grill sau la grătar, fără pic de grăsime, salate cu un strop de ulei şi zeamă de lămâie, fructe la discreţie, lapte cu conţinut redus de grăsime şi brânzeturi degresate, pâine integrală – nu mai mult de trei felii pe zi. Secretul este să mănânci câte puţin şi des. Dacă reuşeşti să rezişti două săptămâni, vei avea rezultate.

Carbohidraţii, duşmanii siluetei

Doi litri de apă pe zi, reducerea carbohidraţilor (dulciuri, pâine, paste făinoase, cartofi), renunţarea la grăsimi animale şi prăjeli sunt suficiente ca să slăbeşti. Cu condiţia să nu mai mănânci nimic după ora 18.00 şi să faci sport măcar de trei ori pe săptămână.

Dacă nu poţi să renunţi la mâncarea preferată, încearcă să practici un sport solicitant. Este suficient să sari coarda, de exemplu, două-trei ore pe zi – dacă te ţin puterile – şi într-o lună te vei privi cu mai multă plăcere în oglindă. În plus, vei observa şi o modificare a masei musculare.

Atenţie la dietele extreme. Înfometarea sau privarea organismului de elementele nutritive esenţiale poate avea efecte cumplite. PH-ul se poate modifica ireversibil, iar pielea îşi va pierde supleţea, părul îşi va pierde luciul şi, cel mai rău, te vei trezi cu metabolismul dat peste cap.

Reţetă de supă hipocalorică

– o varză

– 4 morcovi

– 2 rădăcini de pătrunjel

– o legătură de ţelină

– 4 cepe mari

– 2 ardei graşi

– 4 roşii sau bulion

– condimente

Se prepară fără grăsime şi poţi slăbi două kilograme în trei zile. Poţi consuma această supă şi dacă nu ai probleme cu kilogramele în plus, pentru că îţi protejează inima şi vasele sanguine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU