Acasă Sanatate Remedii naturale pentru cearcăne

Remedii naturale pentru cearcăne

Dacă nu sunt produse de o boală de ficat sau rinichi, sau nu sunt moştenite genetic, cearcănele se pot ameliora printr-o dietă adecvată şi somn suficient.

Corpul nostru are nevoie zilnic de opt ore de somn. Dacă nu îi asigurăm odihna necesară, efectele nu întârzie să apară. Cearcănele sunt primul semn că nu dormim suficient. Ideal este să ne culcăm la ora 22.00 şi să dormim opt ore. Dacă vom face asta zilnic, cearcănele nu vor mai fi atât de vizibile.

Trebuie reţinut că fiecare noapte nedormită va lăsa semne. În timp, cearcănele vor deveni permanente şi foarte greu de îndepărtat. Este totuşi foarte greu să dormi opt ore. Cei mai mulţi dintre noi au somnul agitat, se trezesc frecvent noaptea şi uneori aşteaptă zadarnic cu ochii în tavan să adoarmă la loc.

Dacă ai probleme cu somnul, este bine să le rezolvi. Înainte de culcare fă o plimbare sau câteva exerciţii fizice, bea o cană de ceai de tei sau un pahar cu lapte îndulcit cu miere. În nici un caz nu trebuie să mănânci copios, pentru că organismul tău va fi ocupat cu asimilarea alimentelor în loc să se odihnească. Cina trebuie luată până în ora 20.00.

 

Sfaturi

 

Iată şi câteva remedii naturiste.

– Se pisează o tabletă de vitamina E, se adaugă puţină miere de albine şi albuş de ou şi se amestecă bine. Se aplică în zona din jurul ochilor pentru câteva minute, după care se spală cu atenţie.

– Se aşază rondele de cartofi cruzi seara înainte de culcare pe pleoapa de jos. Tratamentul se repetă de trei ori pe săptămână. Eficiente sunt şi rondelele de castraveţi. Lasă-le pe ochi 15 minute întrucât sunt răcoritoare şi relaxante.

– Consumul de apă, de fructe şi legume proaspete este, de asemenea, benefic prin aportul de vitamine şi minerale care ajută la reducerea cearcănelor.

– Se pot aplica şi comprese pe ochi cu infuzie de tei, muşeţel sau albăstrele. Infuzia de albăstrele este eficientă şi în bolile de ochi, pentru ochi obosiţi sau pleoape ridate.

– Demachierea corectă în fiecare seară şi aplicarea dimineaţa a unui anticearcan potrivit tipului de ten sunt doar două dintre metodele de care vă puteţi folosi.

– Cearcănele pot fi ameliorate şi cu ajutorul cremelor care conţin vitaminele C şi K.

Cauze ale cearcănelor

Alte cauze ale cearcănelor sunt medicamentele vasodilatatoare, anemiile, sarcina şi menstruaţia (din cauza lipsei de fier), o circulaţie sangvină mai slabă (exerciţiile fizice mobilizează sângele şi pot ameliora aspectul neplăcut al cearcănelor), boli hepatice sau renale, deshidratarea, statul cu ochii în calculator sau televizor.

Exit mobile version