21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRâie, păduchi şi ciuperci în şcoli

Râie, păduchi şi ciuperci în şcoli

În unităţile de învăţământ doljene se înregistrează şi în acest început de an şcolar cazuri de râie, pediculoză (infestare cu păduchi), micoze şi alte boli infecţioase, majoritatea cauzate de lipsa igienei corporale. Cazurile au fost descoperite de medici în urma controalelor efectuate zilele trecute atât în unităţile şcolare de la ţară, cât şi în cele de la oraş.
În total, au fost identificate 357 de cazuri de pediculoză, dintre care cele mai multe, 182, în mediul urban, 69 de micoze, opt cazuri de râie şi 285 de angine. Dintre cazurile de pediculoză, cele mai multe, 294, au fost descoperite la copiii cu vârste cuprinse între şapte şi 14 ani.
Potrivit epidemiologilor din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, s-au luat măsuri de igienizare în clasele în care au fost găsiţi şcolari cu boli infecţioase, iar copiii bolnavi au primit tratament.
În urma acestuia, numărul cazurilor de pediculoză a scăzut la 142, iar cele de scabie, la trei. „Triajul epidemiologic prin care se face depistarea cazurilor de boli infecţioase se efectuează după fiecare vacanţă. Numărul cazurilor depistate după această vacanţă de vară este destul de mic, raportat la numărul total de elevi controlaţi, şi egal cu cel înregistrat în anii anteriori. În general, copiii sunt destul de curaţi în primele zile de şcoală“, a spus dr. Adriana Hurezeanu, epidemiolog în cadrul ASP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII