10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Medicina la zi

Curele cu struguri, pentru bolile cronice

Fruct biblic, preţuit de popoarele mesopotamiene, simbol al vieţii, reprezentat permanent în picturile bisericeşti, strugurele are puterea de a întări sănătatea şi previne neplăcerile bolilor. Este de mare efect mai ales în afecţiunile cronice. Curele de struguri sunt de intensităţi diferite, aşa încât să nu solicite prea mult organismul. Important este ca fructele folosite să fie proaspete, coapte, bine spălate, pentru a înlătura chimicalele cu care au fost stropite. Mustul de struguri, foarte proaspăt, este recomandat mai ales în curele rapide de dezintoxicare, ca susţinător de efort pentru cei cu o activitate intelectuală intensă şi ca diuretic pentru tratarea bolilor de rinichi cronice.

Centru de tratament pentru cei care îşi rod unghiile

Primul centru de tratament pentru persoanele care îşi rod în mod obsesiv unghiile va fi deschis în Olanda. Directorul Alain-Raymond van Abbe susţine că, împreună cu echipa sa, a inventat un tratament care îi va dezvăţa pentru totdeauna pe pacienţi de prostul obicei. Testele efectuate până în prezent au avut succes în toate cazurile şi perioada de vindecare este de cel mult patru săptămâni. Potrivit datelor obţinute de centru, în Olanda există aproximativ două milioane de persoane care au obiceiul de a-şi roade unghiile, conform site-ului www.postamedicala.ro.

Nectarinele reduc senzaţia de sete

Nectarinele sunt recomandate în sezonul cald fiindcă reduc senzaţia de sete. În plus, au efecte benefice asupra sănătăţii, datorită antioxidanţilor pe care îi conţin, vitaminelor A şi C, betacarotenului, fibrelor şi potasiului.

Piersicile previn apariţia cancerului

Cu ajutorul acestor fructe se poate preveni apariţia cancerului şi a hemoroizilor. Consumul ridicat de piersici înlesneşte digestia, apărând organismul de constipaţie. Sistemul imunitar este întărit şi apărat de infarcte şi alte afecţiuni ale inimii.

Proprietăţile antioxidante aflate în piersică întârzie procesul de îmbătrânire şi îi dau tenului strălucire şi luminozitate. Piersicile şi nectarinele se pot consuma atât proaspete, cât şi refrigerate, sub formă de compot sau confiate.

Tratamente pentru păr şi sprâncene

Uleiul de măsline este un produs extraordinar de bun pentru părul dumneavoastră. Încălziţi puţin ulei de măsline (de migdale sau cocos) şi masaţi scalpul, apoi întindeţi şi pe lungimea părului. Lăsaţi uleiul să acţioneze pe parcursul nopţii, iar dimineaţa, după şamponare, veţi avea un păr strălucitor şi plin de vitalitate. Uleiul de ricin conferă strălucire şi rezistenţă genelor şi sprâncenelor. Cu ajutorul unei periuţe de rimel, aplicaţi cu grijă uleiul de ricin, pieptănându-vă sprâncenele. Cu acelaşi procedeu daţi cu ulei şi pe gene, însă cu foarte mare grijă, să nu vă intre în ochi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS