Acasă Sanatate Medicina la zi

Medicina la zi

Cofeina şi exerciţiile ar putea preveni cancerul

Un studiu american, prezentat de site-ul sfatulmedicului.ro, arată că, dacă după ce aţi băut cafeaua de dimineaţă mergeţi la sală, pot scădea şansele de a dezvolta cancer de sân. Studiul realizat pe cobai susţine că echivalentul a două căni de cafea şi apoi o serie de exerciţii intense reduce numărul celulelor alterate de soare, care ar putea duce la cancer.

Fumatul creşte riscul disfuncţiilor erectile

Conform unui studiu realizat de Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine, prezentat de site-ul sfatulmedicului.ro, bărbaţii care fumează se expun riscului de a dezvolta disfuncţii erectile. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 7.684 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 35 şi 74 de ani, care nu prezentau probleme vasculare.

Broccoli, mai mult decât o legumă

Conform unui studiu realizat de Journal of the National Cancer Institute, bărbaţii care consumă regulat broccoli şi conopidă, informează site-ul sfatulmedicului.ro, au mai puţine şanse să dezvolte cancer agresiv la prostată, decât cei care nu consumă deloc aceste legume.

Decoctul de frunze de nuc combate nervozitatea

Nervozitatea şi neplăcerile se întâlnesc tot mai mult, în ultima vreme, la toate categoriile de vârstă. Unul dintre remediile recomandate de medicii naturişti pentru a combate această stare este infuzia de frunze de nuc. Aproximativ 300 de grame de frunze de nuc se fierb în cinci litri de apă. Decoctul este apoi turnat în apa de baie.

Muzica – terapie în bolile cardiovasculare

Muzica ajută la îmbunătăţirea ritmului cardiac, susţin cercetătorii englezi, citaţi de site-ul stirimedicale.ro. Ritmurile lente relaxează şi modulează bătăile inimii, reglând şi circulaţia. Efectele se simt mai ales în cazul celor care au cunoştinţe muzicale teoretice.

„Acest studiu arată că muzica având un tempo uşor poate regla chiar şi respiraţia, făcând plămânii să funcţioneze mai bine“, a spus Peter Sleight, de la Universitatea Oxford din Anglia.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version