8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMângâierile alungă stresul

Mângâierile alungă stresul

Mângâierile le fac pe femei mai rezistente la stres, susţine un studiu al unei echipe de cercetători din Zurich, publicat de site-ul romedic.ro. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că femeile care au fost masate de partenerii lor sunt mai calme decât cele care au primit un sprijin verbal din partea acestora.

Psihologii din cadrul Universităţii din Zurich, Beate Ditzen şi Markus Heinrichs, şi-au supus „cobaii“ umani de sex feminin la un test de stres. Femeile masate aveau în corp o cantitate mai scăzută de cortizol – hormon al stresului – şi prezentau o creştere mai mică a ritmului cardiac, a precizat instituţia universitară elveţiană.

Studii precedente au atestat faptul că bărbaţii sunt mai puţin stresaţi de un eveniment atunci când le vorbiseră anterior despre el partenerelor lor. La femei, vorbele reconfortante nu au decât un efect scăzut sau nici unul.

Din această cauză, psihologii din Zurich au început să caute o cale de reducere a stresului la femei. Mai rămâne să se analizeze şi dacă contactul trupesc are acelaşi efect şi în cazul bărbaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS