16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCe mâncăm la plajă

Ce mâncăm la plajă


A sosit vacanţa şi iată că avem din nou dreptul de a merge la plajă! Dar, şi în vacanţă fiind, nu trebuie să uităm de concepţia profilactică a medicinei moderne: „Medicina omului sănătos este secretul longevităţii şi al vieţii active până la vârsta cifrelor mari“. Aşa că în vacanţă vom avea grijă să ne odihnim activ, să facem plimbări, să mergem la plajă la primele ore ale dimineţii şi după-amiază, după ora 17.00, să înotăm.

 

O alimentaţie corespunzătoare

 

Alimentaţia în zilele în care veţi alege să mergeţi la malul mării se va baza pe legume preparate cât mai simplu: salate, supe, de asemenea, nu vor lipsi fructele de sezon, citricele, lactatele proaspete, carnea slabă, de preferinţă de pui sau de peşte. Este de preferat evitarea produselor de fast-food, alimentele indigeste, cele grase, maionezele, mezelurile, tocăturile, ouăle insuficient preparate termic sau vechi, prăjiturile de patiserie cu cremă, îngheţata cumpărată de la vânzători ambulanţi, băuturile alcoolice tari sau în cantităţi mari.

Nu trebuie să uităm de lichide, cel puţin doi litri pe zi, constând în apă plată, sucuri naturale de fructe, băuturi răcoritoare necarbonatate, asfel încât să asigurăm organismului o hidratare corespunzătoare.

La plajă vom lua gustări reci, fructe şi apă plată. În cazul vacanţelor în străinătate, trebuie să aveţi grijă să nu consumaţi alimente pe care nu le cunoaşteţi.

Material realizat în colaborare cu Dr. Toma Eva – medic primar diabet şi boli de nutriţie, medic primar boli interne, competenţă ecografie generală – Policlinica Elga Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS