12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateStilul de viaţă şi impotenţa

Stilul de viaţă şi impotenţa

Fumatul, alcoolul şi stresul sunt principalii factori care duc la apariţia impotenţei. Medicina indiană recomandă folosirea remediilor naturale pentru combaterea disfuncţiilor sexuale.

Impotenţa sau disfuncţia erectilă nu este o boală, ci poate constitui un simptom pentru alte afecţiuni. Ea se defineşte prin incapacitatea sau dificultatea de obţinere a erecţiei.
Cauzele impotenţei pot fi de două tipuri: psihice şi fizice. Cauzele psihice sunt responsabile pentru aproximativ 20% din cazurile de impotenţă. Stresul cotidian, depresiile uşoare sau cele severe, traumele psihice, chiar şi gândul că partenerul nu este satisfăcut pe deplin pot determina apariţia impotenţei. În funcţie de factorii enumeraţi mai sus şi de intensitatea lor, impotenţa se instalează brusc sau, dimpotrivă, gradual.

Efectul medicamentelor

Cauzele organice sunt cele mai frecvente şi generează o impotenţa temporară sau una permanentă. Uneori, impotenţa poate fi efectul secundar al unor boli cum sunt diabetul zaharat, ateroscleroza, tulburările endocrine, bolile neurologice. În alte situaţii, medicamentele administrate în tratamentul unor afecţiuni pot avea ca efect secundar şi impotenţa (sunt aproximativ 200 de medicamente în această categorie, cele mai importante fiind cele utilizate în afecţiunile cardiovasculare).

Fumatul distruge potenţa

Stilul de viaţă este un factor esenţial în apariţia şi evoluţia disfuncţiilor sexuale. Consumul de alcool (80% dintre alcoolicii cronici suferă de impotenţă), fumatul (afectează circulaţia locală, astfel că aproximativ 90% dintre marii fumători suferă de impotenţă), chiar o dietă necorespunzătoare (consum de alimente conservate, pline de aditivi) pot agrava afecţiunea sau pot fi principala cauză a impotenţei.
Fiind o afecţiune cu impact major asupra vieţii şi a stării de bine a pacientului, diagnosticul nu trebuie pus decât în urma consultării unui medic. Acesta vă poate spune dacă, într-adevăr, este vorba despre o disfuncţie permanentă sau doar de o disfuncţie tranzitorie, cauzată de consumul exagerat de alcool, tutun, expunerea la factori de stres sau de epuizare. Tot medicul va investiga dacă nu cumva impotenţa este un simptom al altei afecţiuni care vă ameninţa sănătatea şi vă va face recomandări privind tratamentul adecvat cazului dumneavoastră.

Rezolvarea problemelor de cuplu cu remedii ayurveda

Ramura medicinei ayurvedice specializată în cunoaşterea şi utilizarea remediilor afrodiziace, se numeşte Vajikaran („vaj“ în sanskrită înseamnă potenţă, energie sexuală). Pe lângă acţiunea afrodisiacă, produsele naturale din această categorie au efecte benefice asupra glandelor sexuale masculine, de creştere a potenţei, tonice şi energizante, care în final contribuie la îmbunătăţirea vieţii sexuale şi la creşterea încrederii în sine. De asemenea, efectele asupra organelor sexuale se împletesc cu cele asupra sistemului nervos (de stimulare a memoriei, de creştere a tonusului fizic şi psihic). Această clasă de remedii nu trebuie privită exclusiv din perspectiva acţiunii tonice sexuale, deoarece textele vedice recomandă folosirea lor zilnică pentru prelungirea duratei vieţii şi prevenirea bolilor.

Capsule afrodiziace

Pe piaţă este disponibil produsul 1-TOP, o combinaţie de extracte vegetale, un remediu natural pentru creşterea virilităţii şi menţinerea în formă a organismului. Capsulele de 1-TOP conţin un amestec complex de remedii cu acţiune afrodiziacă, neurotonică, energizantă şi imunostimulatoare: şofran, busuioc indian, nucşoară, piper lung, ghimbir, scorţişoară, hibiscus, ashwagandha, kaunch, colţii babei, asparagus, nuc, nucşoară, Anacyalus pyrethrum, Canscora decussata, Celastrus panniculatus, Piper betle, Hygrophila spinosa, Sphaeratus indicus, Asparagus ascendens, Ipomoea paniculata, Vetiveria zizanioidis, Myrtus caryophyllis.
Produsul este recomandat în special pentru proprietăţile sale afrodiziace deosebite, dar şi în stări de oboseală, stress, convalescenţă. Utilizarea acestui supliment nutritiv conferă un plus de energie, tonifiază corpul şi spiritul.
Se administrează o capsulă de două ori pe zi, timp de două-trei săptămâni. După terminarea tratamentului, pentru întreţinere se ia o capsulă seara, cu o oră înainte de culcare. Produsul nu este periculos dacă este folosit pe perioade îndelungate.
Dr. Cristiana Pîrşoi, Centrul Naturist TERRA-QI Chengguang Craiova, str. Prelungirea Horia, nr.5, tel: 0729.063.879; 0722.538.674.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS