10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOuăle pot preveni obezitatea

Ouăle pot preveni obezitatea

Consumul de ouă la micul dejun poate contribui la prevenirea obezităţii, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani şi prezentat la o conferinţă a Asociaţiei americane pentru biologie experimentală, informează dailymail.co.uk, citat de site-ul www.meridianul.com.
Potrivit studiului, persoanele care îşi încep ziua cu un mic dejun care include două ouă fierte, prăjite sau omletă, pierd cu 60% mai mult din greutate decât celelalte persoane. Ouăle oferă o senzaţie de saţietate mai multe ore decât alte alimente consumate la micul dejun.Cercetătorii de la Universitatea de stat Louisiana au analizat obiceiurile alimentare într-un grup de femei supraponderale şi femei obeze. Femeile care urmau o dietă cu conţinut scăzut de grăsimi au fost rugate să mănânce la micul dejun câte un corn sau câte două ouă. Ambele feluri de mâncare conţineau acelaşi număr de calorii şi aveau aproximativ aceeaşi greutate. După opt săptămâni, femeile care au preferat ouăle au pierdut cel mai mult în greutate, cu, în medie, 65%. Aceste femei au pierdut, de asemenea, mai mulţi centimetri în talie faţă de femeile care au preferat cornul. În afară de senzaţia de saţietate, ouăle oferă şi energie mult mai mult timp, în comparaţie cu un corn cu brânză. Persoanele care consumă ouă la micul dejun tind să mănânce mai puţin în cursul zilei, iar o posibilă explicaţie ar fi concentraţia mare de proteine din ou. În mod tradiţional, oul este privit ca o sursă de colesterol şi se recomandă limitarea consumului. Totuşi, noile studii au scos la iveală faptul că nu există o limită la numărul de ouă care pot fi consumate săptămânal. Deşi ouăle conţin colesterol, sunt mai sănătoase decât grăsimile saturate care se găsesc în prăjituri, biscuiţi şi plăcinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS