10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Sezonul alergiilor

O dată cu venirea primăverii suntem expuşi la astenia de primăvară, dar şi să facem alergii, din cauza anumitor plante a vântului, precum şi din cauza unor animale.

Potrivit site-ului www.topfeminin.ro, organismul reacţionează defensiv în faţa unor anumiţi factori externi inofensivi, anticorpii pe care îi are fiecare corp uman fiind produşi să distrugă aceste substanţe alergice. Aceste procese sunt urmate de manifestări precum urticaria sau, pe înţelesul tuturor, mâncărimile, înroşirea pielii, inflamaţii locale, eczeme, precum şi strănut.
Aceste alergii se pot agrava, ducând la inflamarea căilor respiratorii care pot duce, la rândul lor, la sufocare şi, în acest caz, se contactează de urgenţă medicul de familie sau se apelează la medicul de gardă al unui spital. Specialiştii au estimat că mai mult de 30% din populaţia lumii suferă de un anumit tip de alergie, fie că este respiratorie, fie că este alergie de piele. Tot ei precizează faptul că aceste alergii sunt ereditare.
Însă, aceste alergii apar şi din cauza altor factori precum poluarea, climatul, parfumuri, din cauza vârstei a detergenţilor, balsamurilor sau vopselelor.
Din cauza poluării poate apărea o sensibilitate a căilor respiratorii şi a ochilor. Din cauza climatului cald sau umed apar alergii puternice.
Expunerea în primii ani de viaţă la fum de ţigară, mucegai sau polen duce la slăbirea organismului, iar alergiile alimentare apar din cauza cantităţilor ingerate din anumite produse, dar se ţine cont şi de vârstă, şi de ereditate.
Cele mai alergice alimente sunt fructele cu puf: căpşune, zmeură, fragi, caise; fructele roşii: mere, piersici; laptele; soia; arahidele; ciocolata; peştele; ouăle. Alt element alergic îl constituie animalul, fie că sunt pisici, câini sau din altă categorie.
Dacă ştiţi că sunteţi alergici la animale, nu vă cumpăraţi şi nici nu le ţineţi în locuinţa unde trăiţi.
Dacă nu ştiţi ce factor v-a produs alergia, apelaţi la un medic care vă va face o listă cu posibili alergeni şi care vă va administra cantităţi mici din substanţa la care sunteţi alergic.
În timp, organismul se va învăţa să tolereze respectivul element şi să nu mai reacţioneze violent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS