10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSoia luptă pentru sănătate

Soia luptă pentru sănătate

Cercetătorii spun că soia are efecte similare medicamentelor prescrise pentru tratarea hipercolesterolemiei. Studii asemănătoare, de dată recentă, citate de site-ul www.meridianul.com, demonstrează efectele benefice ale soiei asupra tumorilor canceroase, în special în cazul femeilor. Consumul acestei plante a fost asociat cu scăderea riscului cancerului de sân – cu aproape 60% în cazul femeilor care consumă frecvent produse din soia. Aceasta ar fi, în opinia cercetătorilor, explicaţia ratei mult mai reduse a cancerului de sân în Japonia şi China.
Un alt studiu marchează importanţa consumării de fito-estrogeni, hormoni feminini vegetali benefici în prevenirea cancerului de uter. Iar soia este unul dintre alimentele cele mai bogate în izoflavone, care sunt nişte fito-estrogeni eficienţi în procesul de apărare împotriva acestei forme de cancer.

Remediu şi pentru menopauză

Soia este un nou aliat şi pentru femeile la menopauză. În timp ce tratamentele hormonale de substitutie sunt din ce în ce mai puse în discuţie, fiind suspecte de creşterea riscurilor unor forme de cancer, soia este un remediu natural eficient. În acelaşi timp, soia are proprietăţi recunoscute şi în prevenirea cancerului de prostată.
Virtuţile acestei plante pentru sănătate nu se termină aici. Pentru că ea este recomandată şi pentru bărbaţi şi pentru femei, dacă vor să scape de kilogramele suplimentare. Persoanele care urmează regim hipocaloric pe bază de soia au reuşit să elimine cu aproximativ patru kilograme mai mult comparativ cu cele care au urmat diete clasice.
Soia este, aşadar, un superaliment, bogat în substanţe nutritive, care fortifică organismul prin aport de antioxidanţi.
Un kilogram de soia poate înlocui din punct de vedere al proteinelor patru kilograme de carne sau 72 de ouă sau 7,5 litri de lapte.
Soia conţine 46% proteine, 12-25% lipide şi 10-15% glucide, minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf), vitamine (A, B1, B2, D, E, F ), toţi aminoacizii esenţiali şi nouă aminoacizi neesenţiali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS