24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateNervozitatea îngraşă

Nervozitatea îngraşă

„Bătăile inimii“ este numele unei anchete epidemiologice realizate pe 160 de adolescenţi între 8 şi 18 ani. Ancheta lansată sub sloganul „Controlaţi-vă nervii şi emoţiile“, în cadrul campaniei de prevenţie susţinută de Asociaţia americană a inimii, a avut ca scop stabilirea legăturii dintre kilogramele în plus şi capacitatea de a ţine în frâu starea de nervozitate. Rezultatele, prezentate de site-ul www.meridianul.com, sunt demne de luat în seamă. Adolescenţii care au dificultăţi în a-şi stăpâni nervii şi emoţiile prezintă riscuri majore de a se îngrăşa.
Profesorul William Muller, coordonatorul anchetei, se explică. Nervozitatea provoacă multiple tulburări ale comportamentului alimentar şi, în consecintă, creşterea greutăţii. Or, se ştie foarte bine că obezitatea reprezintă una dintre cauzele principale ale afecţiunilor cardiovasculare depistate la vârste din ce în ce mai mici.
Potrivit profesorului Muller, „copiii care prezintă o stare de nervozitate prelungită au tendinţa de a se izola, de a sta mai mult în faţa televizorului, a calculatorului şi de a se rupe de prieteni. Un asemenea comportament este de natură să favorizeze sedentarismul şi creşterea în greutate“.
Concluziile acestui studiu au fost aprofundate şi de un alt studiu realizat în Statele Unite, pe 1.055 de persoane cu vârste peste 30 de ani. Studiul confirmă faptul că modul de a reacţiona la stres al adulţilor reprezintă o explicaţie a apariţiei bolilor cardiovasculare înainte de vârsta de 55 de ani. Pericolul afecţiunilor inimii este de trei ori mai mare în cazul adulţilor nervoşi, comparativ cu cel al adulţilor calmi. Iar riscurile unui infarct cresc de şase ori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS