10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCampanie antidiscriminare de Ziua Mondiala Anti-SIDA

Campanie antidiscriminare de Ziua Mondiala Anti-SIDA

Ziua Mondiala de lupta anti-SIDA se desfasoara in acest an sub sloganul „Stop SIDA! Onorati-va promisiunile!“. Tara noastra a ales insa sa comemoreze acest eveniment cu o zi mai devreme, pe 30 noiembrie, printr-o campanie nationala antidiscriminare desfasurata la nivelul fiecarui judet, intitulata „Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine“.


Programul campaniei a cuprins la Craiova o dezbatere la sediul Prefecturii Dolj la care au participat mai multe ONG-uri si institutii. In cadrul actiunii a fost citit mesajul adolescentilor seropozitivi din judetul Dolj. 250 de tineri apeleaza la intelegerea semenilor lor cerând sa fie tratati ca niste fiinte umane si sa nu mai fie marginalizati: „Chiar daca suntem infectati cu HIV, suntem oameni, ca si voi! Avem si noi planuri de viitor, ne dorim o familie, un loc de munca… Diferenta este ca noi, cei infectati, pretuim viata la adevarata ei valoare, fiecare clipa fiind un dar pe care ni-l da doar o data Dumnezeu. Viata are pentru noi o valoare inestimabila“.


Fundita, simbolul sperantei


Manifestarile dedicate Zilei Mondiale de lupta anti-SIDA au continuat cu o actiune ampla desfasurata pe platoul Teatrului National Craiova, unde s-au impartit materiale informative, s-a tinut o slujba de comemorare a victimelor SIDA, iar la sfârsit participantii au format din lumânari aprinse o fundita – simbolul sperantei.


Printre institutiile care au contribuit la organizarea evenimentului se afla Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS), Autoritatea de Sanatate Publica Dolj, Asociatia Vasiliada, Crucea Rosie, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie, Centrul pentru Tineret, Asociatia Europrotector, Societatea Studentilor Medicinisti, Prefectura Dolj si Asociatia Româna Anti-SIDA (ARAS).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS