15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateReflexoterapia, metoda neinvaziva pentru sanatate

Reflexoterapia, metoda neinvaziva pentru sanatate

Reflexoterapia este arta vindecarii trupului si a mintii prin masarea unor anumite zone care corespund diferitelor organe ale corpului uman. Civilizatiile stravechi au apelat la aceasta forma naturala de vindecare.


Reflexoterapia este o aplicatie a reflexologiei (practica masarii anumitor puncte ale piciorului cu scopul de a elibera tensiuni si de a trata bolile).


Multe persoane isi maseaza instinctiv picioarele sau le place sa li se maseze picioarele. Este relaxant, placut pentru ca stresul acumulat se elibereaza si in acest fel se elibereaza energiile negative. Reflexoterapia este insa mai mult decât masaj.


Alegeti-va cu grija kinetoterapeutul


Reflexoterapia ar trebui sa fie practicata de persoane licentiate care au terminat Facultatea de Kinetoterapie si au participat la cursurile de terapii complementare din cadrul acesteia. Este bine ca atunci când va alegeti reflexoterapeutul sa il intrebati despre studiile pe care le-a facut in acest domeniu al terapiilor complementare. Dupa terminarea facultatii, este necesar ca un reflexoterapeut sa urmeze cursuri de terapii complementare de specializare pe durata a câtiva ani, pentru a avea notiuni despre anatomia si fiziologia corpurilor energetice si functionarea acestora, pentru a sti cum sa lucreze cu modificarile vibrationale manifestate la nivelul corpurilor subtile si chiar pentru a „pregati“ si „curata“ energetic locul de munca. Pentru sanatatea pacientului este important ca gradul de pregatire al terapeutului sa fie foarte inalt.


Tehnicile corecte ajuta la vindecare


Mediul in care se practica reflexoterapia este special. Terapiile complementare precum aromaterapia si meloterapia grabesc procesul de vindecare, creând un mediu favorizant relaxarii si un câmp de lucru benefic.


Intregul corp uman se reflecta in anumite zone si puncte ale picioarelor. Manipularea si masajul acestora pot folosi bunastarii psihofizice si instalarii unei stari de sanatate continue. Aceste tehnici indeparteaza boala, intaresc sistemul imunitar si favorizeaza schimbul minte-corp. Reflexoterapia se poate folosi cu succes in tratarea diferitelor afectiuni ale aparatului nervos, circulator, respirator, digestiv, reproducator etc. Apelarea la aceasta terapie nu presupune intreruperea unui tratament medicamentos, daca el exista. Terapiile complementare potenteaza activitatea tratamentului clasic si inlatura efectele secundare ale acestuia.


Terapie prin… lectura


Reflexoterapia induce relaxarea, alina durerile si stimuleaza capacitatea de autovindecare a corpului. Se poate obtine o reducere a gravitatii simptomelor, iar aceasta ameliorare ar putea fi intretinuta prin tratamente regulate.


Atitudinea pacientului in ceea ce priveste starea sa are o importanta deosebita; si aici reflexoterapia poate avea efecte deosebit de profunde. Pe parcursul sedintelor, pacientul se poate odihni, poate sa-si faca ordine in gânduri. Poate insa, la fel de bine sub indrumarea unui specialist, sa contribuie si el la insanatosirea sa prin lecturarea diferitelor materiale alese cu grija si recomandate de terapeutul sau in functie de problema de sanatate pe care o are. Exista clinici care pun la dispozitie astfel de materiale ce determina pacientul sa-si modifice atitudinea fata de el insusi, sa-si imbunatateasca relatiile cu cei din jur.


Gândirea pozitiva se poate invata


Reflexoterapia insotita de psihoterapie grabeste procesul de vindecare. Exista multi oameni care sufera de diverse afectiuni si dezvolta o gândire negativa. Prin ajutor specializat ei pot invata sa gândeasca pozitiv.


In momentul aplicarii tehnicilor de reflexoterapie, pacientul are timp pentru el, timp pentru reflectie, introspectie, isi acorda un repaus greu de gasit pe parcursul unei zile pline de multe alte activitati.


Reflexoterapia si alte terapii complementare stimuleaza capacitatile interioare de vindecare ale organismului. Insotita de o buna motivatie poate imbunatati calitatea vietii personale si a vietii celorlalti, ajutând la reintregirea fiintei pe toate nivelurile, eliberând si limpezind mintea.


Reflexoterapia este o cale puternica de tratament la indemâna noastra, care aduce usurare si declanseaza procesele de vindecare fizica si mentala. Reechilibreaza sistemul nervos si readuce corpul in homeostaza. Este un proces de transformare in care pacientul are ocazia sa se vindece, sa fie complet si revitalizat.


Material realizat in colaborare cu Centrul de recuperare Medicala si Terapii Complementare „Sf. Grigorie Decapolitul“ (situat in incinta Liceului de Chimie Craiova), tel. 59.88.43

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS