10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMerele ajuta digestia

Merele ajuta digestia

Un mar pe zi va poate feri de afectiunile digestive, dupa cum sustine acad. dr. Ovidiu Bojor, fondatorul fitoterapiei moderne in România, pe site-ul www.topmedici.ro. „Datorita aciditatii moderate, merele ajuta digestia, provocând prin act reflex o importanta crestere a secretiei salivare si gastrice. Merele consumate in coaja sunt usor laxative si absorbante ale toxinelor si microorganismelor la niveul intestinului. La copii, merele rase curatate de coaja – alaturi de morcovi – reprezinta un tratament eficace in diareile acute si cronice. Actiunea diuretica a merelor este evidenta, dar mai importanta este eliminarea masiva pe aceasta cale a acidului uric, ceea ce le face utile in artritism, reumatism, guta“, a sustinut Ovidiu Bojor.


Bojor recomanda folosirea in scopuri preventive si curative a merelor, in hipertensiunea arteriala si in ateroscleroza, pentru ca micsoreaza concentratia colesterolului in sânge. „Elvetienii citeaza rezultate favorabile si in tratarea diabetului infantil, prin cura de mere si tomate. Un mar mâncat seara, la culcare, usureaza somnul si ajuta la eliminarea secretiilor bronsice. Marul contine, in functie de soi sau varietate, 83 – 93% apa“, a mai spus el.


Masaj


Aplicatiile calde cu mere fierte sunt recomandate in tratarea durerilor de urechi. Pe plagi atone se aplica fie mere rase si fierte in sucul lor, fie suc cu ulei in parti egale. In medicina populara, contra inflamatiei splinei se aplica, in zona acesteia, tarâte bine umectate cu decoct de mere concentrat. In cosmetica, sucul merelor ajuta la tonifierea tesuturilor, masându-se usor obrajii, sânul, abdomenul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS