3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDetoxificarea, curatenia organismului

Detoxificarea, curatenia organismului

Periodic, organismul trebuie curatat printr-o alimentatie naturala si echilibrata de toxinele acumulate.


Mediul ambiant este plin de substante toxice. Pesticidele, ingrasamintele, produsele petroliere, noxele din atmosfera patrund in organism prin aer, mâncare, apa si piele. Corpul nostru produce la rândul lui deseuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne mentine sanatatea. Daca este hranit corect, corpul este capabil sa elimine toxinele in mod natural, prin plamâni, piele, rinichi si intestinul gros. Bolile, alimentatia necorespunzatoare, poluarea mediului fac ca eliminarea acestor toxine sa fie incetinita si toxinele se acumuleaza.


Mirosul neplacut al gurii, dureri de cap, ameteli, somnolenta, apatie, oboseala, scaderea energiei, depresii, iritabilitate, tensiune ridicata, digestie greoaie, balonari sunt doar o parte din simptomele care insotesc acumularea toxinelor in organism. Aceasta acumulare se produce in special la nivelul intestinului gros si poate duce la imbolnavirea sistemului digestiv si a organelor adiacente (ficat, vezica biliara etc).


Previne imbolnavirile


Experienta medicilor arata ca este greu sa tratati o boala cronica, insotita de dureri, tensiune sporita, oboseala, fara sa dati importanta depuratiei. Daca nu sunt eliminate toxinele din organism, nici cele mai performante metode de tratament nu au un efect durabil. Detoxificarea organismului se face prin respectarea unui regim alimentar strict, bogat in elemente nutritive si sarac in componente toxice sau care favorizeaza producerea de toxine.


Detoxificarea este bine sa fie facuta periodic, de regula la interval de sase luni sau la schimbarea anotimpurilor, si sa dureze intre sapte si 14 zile. Efectele se vad imediat, mai ales daca ducem o viata activa, cu multa miscare. Eliminarea toxinelor regleaza greutatea corporala si reda stralucirea si elasticitatea pielii. Rolul ei este si de a crea un mod de viata sanatos, privând organismul de anumite produse. Iata in continuare câteva reguli pe care se bazeaza o cura de dezintoxicare a organismului.


Ce trebuie sa consumam


Beti in fiecare seara si dimineata un pahar de apa plata amestecata cu sucul de la o jumatate de lamâie si o lingurita de miere. Puteti mânca fara retineri fructe proaspete. De preferat banane, pere, portocale, grepfruit, ananas, mango, kiwi, nectarine, capsune, zmeura, pepene verde si galben, mandarine, smochine, curmale si stafide. Puteti mânca peste proaspat, legume proaspete sau congelate sub forma de salate, fara sare, preparate din fasole sau linte, ovaz, in combinatie cu fructe sau terci indulcit cu miere, alune si seminte nesarate, migdale, nuci, popcorn fara sare sau zahar. In loc de carne puteti sa mâncati ciuperci sau soia, bogate in proteine, curmale, cereale integrale, apa, ceaiuri etc. Consumati cereale, pâine neagra, de secara, de tarâte. Sucurile sunt si ele recomandate cu conditia sa nu contina indulcitori sau alti aditivi. Cel mai bine este sa va preparati singur in casa sucurile din fructe sau legume proaspete (sucul de rosii, de exemplu). Folositi mierea ca indulcitor in locul zaharului. Consumati lactate proaspete: iaurt, sana, chefir. Studiati mai intâi eticheta, sa nu contina E-uri.


Ce trebuie sa evitam


Toate produsele de panificatie, pâine, cereale, prajituri, croissant, biscuiti, foietaje, precum si alunele sarate, snacks-urile, chips-urile, semintele prajite mai ales daca sunt si sarate, dulciurile, ciocolata, dulceata si zaharul sunt produse de care trebuie sa va lipsiti. Eliminati fainoasele albe.


Mai trebuie sa renuntati la sosuri, salate semipreparate, maioneza, muraturi, la bauturile accidulate, la sucurile de fructe indulcite, la alcool si cafea. Pentru energizare consumati ceai verde in locul cafelei. Carnea de porc, de pui, de curcan si toate derivatele lor (preparate si semipreparate), lactatele, ouale, diverse creme de brânza si unt, precum si untul si margarina sunt bine de evitat. Regula de aur este sa nu consumati alimente prajite, conservate sau afumate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS