11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Sfatul medicului

Transmiteti intrebarea dumneavoastra la [email protected], pe pagina www.gds.ro sau la tel. 0251/412.146. Raspunsurile sunt oferite de medici specialisti de la Policlinica ELGA din Craiova


Grigore Costis:


„Mi s-a spus ca lecitina este o grasime care nu ingrasa. Ce alimente contin lecitina?“


Dr. Delian Ionescu, medic medicina generala: „Lecitina alaturi de colesterol intra in componenta lipidelor. Lecitina nu are insusiri energetice si este compusa din glicerina, acizi grasi, acid fosforic si colina. Ea este un antagonist al colesterolului, mareste rezistenta organismului catre substantele toxice, stimuleaza eliminarea bilei, sinteza eritrocitelor si a hemoglobinei. Lecitina este sintetizata de toate celulele organismului. Necesarul zilnic de fosfolipide este de 5 grame. Sunt bogate in lecitina galbenusul de ou, smântâna, frisca, uleiurile vegetale nerafinate“.


Margareta Stanciu:


„Ce teste sunt necesare pentru identificarea unei sarcini extrauterine?“


Dr. Mariana Georgescu, medic primar obstetrica-ginecologie:


„Testele urinare si plasmatice de sarcina, ecografia transabdominala si endovaginala, culdocenteza si celioscopia (are avantajul ca, pe lânga confirmare, o poate si solutiona terapeutic) sunt modalitati prin care poate fi diagnosticata o sarcina extrauterina“.


Iulian Balaci


„Ce imi recomandati pentru micoza interdigitala la picior si eczema alergica, in aceeasi zona?“


Dr. Mileva Citu, medic primar dermato-venerologie:


„Va recomand sa va prezentati la cabinetul de specialitate din policlinica noastra pentru consult si prescrierea unui tratament individualizat, pentru afectiunile de care suferiti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS