Acasă Sanatate Rubrica asiguratului

Rubrica asiguratului

Acum aveti ocazia sa puneti intrebari legate de asigurarile de sanatate si sa primiti raspunsuri din partea CAS Dolj. Transmiteti intrebarea dumneavoastra la office@gds.ro, pe pagina www.gds.ro sau la tel. 0251/412.146.


In fiecare vineri, va raspunde in cadrul acestei rubrici Daniela Gheorghe, purtatoarea de cuvânt a Casei de Asigurari de Sanatate Dolj.


Toader Nicolae:


„Cum imi pot plati asigurarile de sanatate, ca persoana fizica independenta?“


Daniela Gheorghe:


„O persoana fizica independenta trebuie sa depuna la CAS Dolj in xerocopie urmatoarele documente in vederea calcularii obligatiei de plata la fondul de sanatate:


a. pentru cei care sunt impusi in sistem real (la venitul efectiv realizat) asa cum rezulta din jurnalul de incasari si plati: decizie de impunere cu titlu de impozit pentru plati anticipate de la data infiintarii pâna la zi; decizie de impunere anuala de la data infiintarii pâna la zi; declaratie de venit global de la infiintare pâna la zi, intocmita si inregistrata la organul fiscal competent teritorial; declaratie speciala privind veniturile realizate in fiecare an din activitatea ce o desfasoara pentru care este autorizat; declaratie cu veniturile estimate a fi realizate intr-un anumit an depuse in conditiile legii la organul fiscal teritorial de care apartine; acte de verificare ale organului fiscal competent, daca acestea au fost intocmite de la inceputul activitatii la zi; copie dupa autorizatia de functionare.


b. pentru cei care realizeaza venituri cu impunere stabilita de organul fiscal competent in functie de o norma de venit (de exemplu taximetrie) sunt necesare: decizie de impunere cu titlu de impozit pentru plati anticipate de la data infiintarii pâna la zi; decizie de impunere anuala de la data infiintarii pâna la zi; declaratie de venit global de la infiintare pâna la zi, intocmita de contribuabil si inregistrata la organul fiscal competent teritorial; copie dupa autorizatia de functionare.


Nota: GAZETA de SUD nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai sus.

Exit mobile version