14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatate Rubrica asiguratului

Rubrica asiguratului

Acum aveti ocazia sa puneti intrebari legate de asigurarile de sanatate si sa primiti raspunsuri din partea CAS Dolj. Transmiteti intrebarea dumneavoastra la [email protected], pe pagina www.gds.ro sau la tel. 0251/412.146.


In fiecare vineri, va raspunde in cadrul acestei rubrici Daniela Gheorghe, purtatoarea de cuvânt a Casei de Asigurari de Sanatate Dolj.


Toader Nicolae:


„Cum imi pot plati asigurarile de sanatate, ca persoana fizica independenta?“


Daniela Gheorghe:


„O persoana fizica independenta trebuie sa depuna la CAS Dolj in xerocopie urmatoarele documente in vederea calcularii obligatiei de plata la fondul de sanatate:


a. pentru cei care sunt impusi in sistem real (la venitul efectiv realizat) asa cum rezulta din jurnalul de incasari si plati: decizie de impunere cu titlu de impozit pentru plati anticipate de la data infiintarii pâna la zi; decizie de impunere anuala de la data infiintarii pâna la zi; declaratie de venit global de la infiintare pâna la zi, intocmita si inregistrata la organul fiscal competent teritorial; declaratie speciala privind veniturile realizate in fiecare an din activitatea ce o desfasoara pentru care este autorizat; declaratie cu veniturile estimate a fi realizate intr-un anumit an depuse in conditiile legii la organul fiscal teritorial de care apartine; acte de verificare ale organului fiscal competent, daca acestea au fost intocmite de la inceputul activitatii la zi; copie dupa autorizatia de functionare.


b. pentru cei care realizeaza venituri cu impunere stabilita de organul fiscal competent in functie de o norma de venit (de exemplu taximetrie) sunt necesare: decizie de impunere cu titlu de impozit pentru plati anticipate de la data infiintarii pâna la zi; decizie de impunere anuala de la data infiintarii pâna la zi; declaratie de venit global de la infiintare pâna la zi, intocmita de contribuabil si inregistrata la organul fiscal competent teritorial; copie dupa autorizatia de functionare.


Nota: GAZETA de SUD nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai sus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS