Acasă Opinii Tăpălagă: Reperul lui Dacian Cioloș, un act de sinucidere politică

Tăpălagă: Reperul lui Dacian Cioloș, un act de sinucidere politică

Dacian Cioloş (Foto: TargovisteNEWS)
Dacian Cioloş (Foto: TargovisteNEWS)

Dacian Cioloș a decis, marți, să se sinucidă politic plecând din partidul care în urmă cu câteva luni l-a făcut președinte ca să-și facă o nouă formațiune politică botezată cam pompos Reper, scrie Dan Tăpălagă pentru G4Media.  Cum ar veni, acest lider al partidelor mici cu proiecte personale mari se autointitulează farul călăuzitor al României, busola, borna, punctul fix în jurul căruia gravitează mica lume politică românească.

Reperul cui? Electoratul n-a ajuns până azi să spună ce părere are despre partidulețele lui Cioloș înființate de-a lungul timpului. Ele n-au participat niciodată singure în alegeri, ca să aflăm dacă sunt repere sau nu. S-au dovedit, în schimb, foarte profitabile pentru inventatorul lor. Parazitându-i pe alții, Dacian Cioloș a ajuns europarlamentar, șef de mare grup politic european, apoi chiar liderul USR, în care a aterizat cu celălalt fost reper, Plus.

Cu ultima lui mutare, Cioloș arată ca motanul care se uită în oglindă și se vede leu cu coama înfoiată. Discrepanța frapantă dintre performanțele sale modeste și ambițiile mari, de number one, de all star game, îl fac pur și simplu ridicol. Din acest motiv, anunțul său a stârnit prea puțin interes, dar a provocat în schimb un hohot general de râs. A devenit repede un reper, într-adevăr, dar altfel decât și-a imaginat: ținta ironiilor foștilor săi colegi, sursă de inspirație pentru glume pe net.

Citește întreg articolul pe G4Media.

Citește și: Peste 40.000 de spectatori la Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova

Exit mobile version