17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiNoaptea în care Dragnea ne-a scos din UE. Romexit cu borfaşi la cârma Guvernului

Noaptea în care Dragnea ne-a scos din UE. Romexit cu borfaşi la cârma Guvernului

Abuzul de putere săvârşit de Guvern marţi noaptea reprezintă o lovitură grea aplicată României, nu o simplă răfuială cu justiţia şi democraţia. Dragnea, Iordache, Grindeanu şi PSD ne-au scos din UE de facto, legalizând furtul pe întuneric, într-o veritabilă acţiune nocturnă de gangsteri politici. Că să înţelegem mai bine amploarea premeditării: în noaptea când au dezincriminat abuzul în serviciu au scos din sfera penală şi favorizarea infractorului prin emiterea de acte normative. Asfel, Grindeanu şi Iordache nu pot fi anchetaţi că l-au favorizat pe Dragnea sau pe alţi infractori din partid.

Premeditarea actului de tâlhărie guvernamentală mai rezultă dintr-o serie de detalii scandaloase. Au trimis proiectul de ordonanţă în după-amiază zilei de marţi la CSM şi la Parchete pentru a formulă un punct de vedere, deşi Guvernul luase deja decizia să le adopte seară, Altfel spun, nimeni nu mai aştepta observaţii, dar îi ţineau pe ceilalţi ocupaţi. Au făcut acest gest tot dintr-o mentalitate de infractori care caută să adoarmă vigilenţa victimei. Sunt convins că au grăbit adoptarea OUG-ului din cauza că miercuri se anunţau noi proteste care riscau să amâne din nou legalizarea furtului. Mai mult, pentru a evita o nouă apariţie supriză a preşedintelui la şedinţa de guvern de miercuri, au mutat-o joi, când Klaus Iohannis pleacă din ţară. Apoi, n-au pus pe ordinea de zi a şedinţei de guvern ordonanţele dezastrului, au ţinut totul secret până în ultima clipă. Toate aceste detalii sugerează conspiraţia unor răufăcători.

Puţin după 1 noaptea, marţea neagră le-a ieşit, în sfârşit, după cinci ani de la Revoluţia Borfasilor din 2012, după marţea neagră eşuată din 2013 şi multe alte tentative de a pune la pământ justiţia. Ordonanţă a fost publicată în Monitorul Oficial, dar efectele vor începe să curgă în mod bizar abia peste zece zile. Nu e clar cum le-a scăpat acest termen, dar încă mai există o şansă că sub presiunea publică, Guvernul să-şi abroge propria ordonanţă. Este singură soluţie, ultima. Protest masiv, continuu, până la determinarea acestui Guvern abuziv, devenit ilegitim la doar o luna jumate de la instalare, să-şi anuleze propriul OUG. Apoi, să demisioneze iar Dragnea să-şi pună alte marionete.

Dacă OUG-ul nu va fi anulat în următoarele zece zile, efectele dezincriminării abuzului în serviciu sunt devastatoare. HotNews.ro a publicat deja o prima evaluare a potenţialilor beneficiari. Se închid zeci şi sute de dosare cu nume grele, dar în total numărul lor se ridică la câteva mii în toată ţară. Pe termen lung, costurile interne sunt infinit mai mari. Ne întoarcem cu 10 – 15 ani înapoi, în epoca jafului generalizat fără frică de justiţie, cu politicieni mereu deasupra legii, imuni şi sfidători. Asistăm la cea mai sinistră cădere în timp, cel mai grav regres democratic de după mineriadele din anii 90.

Am tot scris în ultimii ani că mişcarea eurosceptică şi antiamericană din România este de extracţie penală. Vârful de lance al naţionalismului găunos, promovat în special de infractori interesaţi să iasă de sub rigorile occidentale, rămâne PSD, cel mai toxic şi periculos partid pentru democraţia din România. Noi n-avem un Trump, o LePen, terorişti, neonazişti sau un Farage. Ne-am lăudat cu imunitatea noastră la extremism şi naţionalism agresiv, dar avem ceva infinit mai rău decât toţi strigoii care bântuie lumea occidentală: un grup infracţional organizat care a pus mâna pe statul român, pe televiziuni şi infrastructură vitală. Elefanţii lui Dragnea şi Iordache au călcat în picioare totul, opinie publică, zecile de mii de oameni revoltaţi ieşiţi pe străzi, avertismente externe. Nimic n-a mai contat.

Or, România a intrat în UE de zece ani, găzduieşte baze americane şi se zbate într-un context regional complicat, cu o Rusie tot mai agresivă în coastă. A instala în mod oficial corupţia la putere, a legaliza abuzul şi a guverna în stil banditesc în beneficiul infractorilor echivalează cu un act de trădare. Toţi cei responsabili de sinistrul abuz de putere din noaptea de 31 ianuarie vor trebui să dea cumva socoteală în faţă legii, chiar dacă au făcut tot posibilul să evite răspunderea penală.

Acesta este Romexitul Borfaşilor, o ţară scoasă de pe harta lumii civilizate de o gaşcă de infractori care au luat puterea prin înşelăciune şi mituirea grosolană a unei părţi din societate. Avem cu toţii datoria să ne apărăm până la capăt democraţia, statul şi justiţia. Stradă şi riposta instituţională fermă rămân singurele soluţii în aceste momente dificile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS