21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiFotbal-business? Nu, mulțumim!

Fotbal-business? Nu, mulțumim!

Conducătorii formației CS Universitatea Craiova au emis marţi seară un comunicat în care și-au prezentat punctele de vedere în privința problemelor apărute în această iarnă, dar, în loc să-i liniștească pe suporteri, i-a edificat pe aceștia asupra „performanțelor“ țintite pentru viitor.
În primul rând se subliniază că la club nu este haos, că managementul nu a eșuat și că din punct de vedere financiar totul este OK, mândrindu-se că „suntem singura echipă din Liga I care are datorii salariale mai mici de o lună“. Ca să câștige încrederea, au punctat și că „suntem una dintre puținele echipe care are soluții chiar și în eventualitatea întârzierii plății tranșei a doua a drepturilor TV aferente sezonului 2015-2016“, lucru pe care numai timpul îl va demonstra.
La punctul doi se explică îndepărtarea din lot a jucătorilor Ferfelea, Bălgrădean, Curelea și Bawab. Se menționează că „toți patru mai aveau contract doar până în vară, iar Bălgrădean nu a dorit să prelungească înțelegerea în condiții contractuale identice cu cele avute“. Explicația este lesne de dedus. „Pufi“ nu vrea să se plafoneze, ci să lupte pentru țeluri mai înalte decât menținerea pe prima scenă, pentru că în contextul actual numai asta își poate propune CSU pentru viitorul sezon. Ținând cont că nu are dreptul de a transfera fotbaliști valoroși, Craiova va încerca să-și călească tinerii promovați acum de la echipa secundă, care nici ea nu se poate lăuda cu performanțe în Liga a III-a. Oricum, e clar că finanțatorilor le-a picat perfect interdicția la transferuri, altfel nu l-ar mai fi păstrat pe managerul Felix Grigore. Ceilalți trei jucători ținuți la distanță de echipă, într-adevăr, nu și-au meritat salariile mari până acum, dar ar fi fost de ajutor în perioada asta de „tranziție“, în care se dorește clasarea pe locurile 7-8, mai ales că rivalele din play-out nu s-au mișcat deloc rău pe piața transferurilor.
În punctul trei din „pledoarie“, finanțatorii CSU „flutură“ leul câștigat în instanță, în detrimentul FC Universitatea Craiova, sperând că astfel vor reuși să mai transfere câțiva dintre suporterii defunctei, aprigi contestatari ai proiectului până acum. Deși invocă spiritul alb-albastru în ademenirea marei mase a fanilor din Bănie, conducătorii CSU au fost la un pas să încalce unul dintre lucrurile fundamentale, acela de a nu face afaceri cu jucători cu echipele din Capitală. Or, Felix Grigore tocmai a eșuat în negocieri cu Gigi Becali în vânzarea lui Ivan, Mateiu, Vătăjelu și Bancu la Steaua, explicațiile eșecului, prezentate în finalul comunicatului, neavând nici un rost. Au creat doar indignare. Oricum, numai niște naivi ar fi crezut povestea cu schimbul de jucători, omisă total de Becali. În primul rând pentru că Tade, Tahar, Alcenat și Breeveld, fotbaliști obișnuiți cu salarii foarte mari, mult peste puterile CSU, nu sunt liberi de contract și poate că nici nu-și doreau să vină la Craiova. Apoi, nu este clar dacă CSU poate legitima jucători liberi de contract, un răspuns din partea FRF urmând să fie primit în curând.
Iubitorii de fotbal din Bănie se simt trădați din nou de finanțatorii vremelnici și vor taxa cu siguranță ideea de fotbal-business, pentru că nu le place să fie subestimați și mințiți sau să-și vadă fotbaliștii vânduți rivalilor de o viață. Vor performanță și așteaptă o schimbare, cel puțin de atitudine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS