11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCeva doar pentru urechile lui Voiculescu

Ceva doar pentru urechile lui Voiculescu

Lasă, Varane, analizele complexe. Ele marchează, adevărat, un moment istoric: o țară întreagă scapă, în sfârșit, puțin de tine. Uită-le, îți dau dureri de cap și mai mari. Nu mai spun că te amăgești singur citindu-le. Te fac să te crezi mai important decât ești acum. Cum ai parte de liniște și, teoretic, de mult timp la dispoziție, ascultă, mai bine, cu urechile tale fine, o mărturie sinceră: ne bucurăm nespus, aici, la mare, de condamnarea ta. Din punctul nostru de vedere, al meu și al amicilor mei răsturnați cu burta la soare, satisfacția de a te vedea după gratii trebuie cumva exprimată mai clar.
Suntem mulțumiți, Varane, că ai luat zece ani din care vei executa vreo trei. Amicii mei speră să te ajungă, cu puțin noroc, și altele din urmă, ca pe Vântu. Aș fi un mare mincinos să spun că gândesc altfel decât ei. Ne bucurăm, Varane, că n-ai învins sistemul. Asta e tot. Dacă scăpai, însemna că ești mai puternic decât statul, decât instituțiile lui, că puterea se află încă la cei ca tine. Se pot scrie o mulțime de lucruri despre efectele și semnificațiile unei condamnări atât de importante, dar ar fi păcat să nu spunem ce trebuie spus în momentul prăbușirii tale. E bine că, de data asta, nu ți-a mai ieșit.
Nu-ți poți imagina câtă lume se bucură că ai ajuns, în fine, să plătești în justiție măcar pentru una din nenumăratele porcării comise de-a lungul anilor. Practic, toată lumea răsuflă ușurată, mai puțin ăia spălați pe creier de Antenele tale. Până și conspiraționiștii ferm convinși că te-a închis Băsescu nu-și pot reprima un sentiment de satisfacție că ți s-a înfundat. Ponta, Ghiță, PSD-ul, liberalii, pedeliștii, Băsescu, au deschis cu toții șampania. S-au săturat până peste cap de un om gata oricând să dea peste cap o țară întreagă doar pentru că așa vrea el. Nimeni n-ar fi crezut acum câțiva ani că unii ca Năstase, Becali, Vântu, Voiculescu sau, dacă insiști, fratele lui Băsescu vor răspunde vreodată pentru ceva. Cu fiecare nouă condamnare răsunătoare se mai întărește puțin speranța că sistemul se poate, totuși, curăța și că nu e chiar totul pierdut.
Nu te lăsa păcălit, Varane, de cei patru mii de pensionari isterizati, scoși la plimbare de Gâdea și Badea. Adevărata stare de spirit după vestea condamnării tale este ceva mai veselă. Inutil să te minți singur. S-a încheiat. Sunt pline închisorile de foști Dumnezei ai României și de falși martiri căzuți în uitare. Și pe tine te vor părăsi, încet, de îndată ce vor găsi un nou stăpân. Peste câțiva ani vei ajunge irelevant ca Vântu sau Patriciu. Uită-te în ce hal au ajuns cu toții și vei înțelege mai bine cam ce te așteaptă. Nu-mi pasă acum de cei care vor veni în locul tău, nu prea am chef și dispoziție să-mi bat capul cu probleme filozofice. Oricum, nimic nu va mai arăta ca înainte. De mâine încolo promit că mă voi gândi, pe plajă, împreună cu amicii mei, la multiplele implicații ale condamnării lui Dan Voiculescu, dar lasă-ne, azi, Varane, cu satisfacțiile noastre mărunte.
Sunt zile tare bune pentru justiția din România, mai ales că nu se știe câte or mai fi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS