12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUmbra lui Solomon la Craiova

Umbra lui Solomon la Craiova

Stimată doamnă primar,
Atunci când v-am votat am gândit că urbea noastră are nevoie de o mână de femeie, care să continue munca de gospodar a fostului primar. Mergând pe premisa că femeia este genetic construită să fie gospodină, v-am ales, s-a dovedit însă că şi ştiinţa, şi genetica au dat greş în cazul dumneavoastră. Că sunteţi femeie se vede cu ochiul liber, că sunteţi gospodar al urbei se vede şi mai bine, făcând slalom fie printre gunoaie şi haite de câini, fie, dacă eşti motorizat, printre gropi şi nămoale.
Felicitări, aţi reuşit o adevărată performanţă, probabil de neegalat, de a nu face nimic timp de aproape un an. Singura alinare ar fi să încercăm să omologăm această performanţă la Cartea Recordurilor şi astfel să profităm de pe urma indolenţei pe care o manifestaţi. Am început să ne întrebăm dacă nu cumva aţi fost pusă în scaun chiar de fostul primar, pentru a face comparaţie între ceea ce a lăsat dumnealui şi ce nu aţi făcut dumneavoastră, şi astfel să îi preţuim şi mai mult efortul depus pentru „schimbarea la faţă“ a acestui oraş. Probabil perioada de încarcerare i-a afectat karma şi avea nevoie de toată energia pozitivă pe care cetăţenii Craiovei i-o transmit ori de câte ori se plimbă pe străzi asfaltate, în parcuri şi locuri de joacă sau folosesc terenurile de sport cu intrare liberă. Karma dumneavoastră (prin care fiecare activitate, fizică sau spirituală, are o urmare obligatorie, pozitivă sau negativă) nu are nevoie de aşa ceva?!
Fostul primar putea fi întâlnit oriunde şi oricând, în piaţă, în parc, pe străzi, răspundea interpelărilor acordând astfel audienţe ad-hoc, fără programare şi fără a-i fi teamă de reacţia celor pe care îi servea. Nu îmi amintesc să vă fi întâlnit vreodată fizic, în afara băilor de mulţime electorale sau emisiunilor TV, unde interpelările sunt controlate.
Dacă nu vă face plăcere să ieşiţi în decorul creat de predecesorii dumneavoastră, măcar trageţi cu ochiul în curtea altor oraşe. Meseria m-a trimis în multe oraşe româneşti sau europene, făcându-mă astfel să îmi doresc aproape cu ură să îmi părăsesc oraşul.
În urmă cu puţin timp am vizitat câteva oraşe din Moldova şi am înţeles de ce este considerată această zonă ca fiind defavorizată, pentru că nu au de nici unele, NICI gropi pe străzi, NICI câini pe trotuare, NICI măcar gunoaie în parcuri, în schimb au săli de sport FĂRĂ tarif la intrare (chiar dacă aveau vestiare şi duşuri cu apă caldă), … săracii?! Propun să organizam un teledon pentru a le da din preamultul nostru! Doamnă primar, aţi accepta să fiţi amfitrioana unui asemenea eveniment?
V-aţi gândit ce se poate face într-un oraş în care în curând numărul cetăţenilor va fi egal cu cel al câinilor fără stăpân? Sau în care viitoarea generaţie, menită să ne asigure pensia, se bucură de favorurile obezităţii morbide şi a altor astfel de afecţiuni asociate cu sedentarismul? Ştiu că v-aţi gândit şi astfel aţi hotărât să desfiinţaţi principalul mijloc de ardere a caloriilor şi de petrecere a timpului liber nu în baruri sau pub-uri, ci pe stadion. Aveţi dreptate să îl demolaţi, doar este un loc unde copiii noştri pot fi mutilaţi de haite sau chiar mai rău… Ca să nu aducem în discuţie contribuţia atleţilor craioveni la intonarea imnului nostru, ar fi prea mult să le asociem performanţele cu imaginea dumneavoastră.
Păcat că, înainte de a accepta fotoliul căruia nu-i faceţi cinste, nu v-aţi informat asupra moştenirii care ar fi trebuit să vă apese umerii aşa cum ne apasă pe noi taxele şi impozitele care nu au nici o justificare reală.
Un posibil viitor fost cetăţean al Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS