11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiProcuroare și fanfaroane

Procuroare și fanfaroane

Băi domnule premier, băi domnule fost președinte interimar, cum să vorbesc pe limba voastră să pricepeți cumva că anchetarea unui suspect de furt la referendum e de bine? Băi domnule premier, procuroare, nu te-ai săturat să faci pe avocatul borfașilor? L-ai apărat, procuroare, pe Nicolescu la Pitești, ai fugit după Năstase la spital, ai țipat: Băsescule, ești fericit? Gata, ajunge. Cum se face, procuroare, că în partidul tău, cum pică unul mai barosan, faceți zid în jurul lui?
Procuroare, cuvântul asta nu există. Dar parcă nici tu n-ai existat ca procuror. Năstase știm că-i mai hoțoman din fire, procuroare. Azi vede lumea în pătrățele. Pe el îl înțelegem de ce defila pe la Parchet în apărarea lui Bivolaru. Îi făcea de atunci greață mirosul de Jilava. Dar tu ce-ai pățit? Vorbesc așa, mai slobod, ca pe maidanul din lumea borfașilor, sperând să ajung mai ușor la voi. Vă purtați cu anchetatorii la mișto, puneți presiune pe justiție, cereți comitete și comiții parlamentare, scoateți bâtele, cum ar veni. Adică asta-i limba voastră, așa v-au obișnuit aia de la Antena 3, s-o dați mereu pe golănește. Simplu și direct, ca pentru proști. Numai că voi doar faceți pe proștii.
Luați în derâdere ceva grav, chestii nasoale, voturi furate, măgăriile sinistre la referendum și ziceți că-i dosar politic, că vă autodenunțați, rahaturi d’astea. Păi, dacă voi râdeți când vă apărați penalii, de ce v-ar mai lua cineva în serios? Cin’ să vă respecte pe voi, procuroare și fanfaroane, când voi călcați în picioare instituțiile statului? Pot înțelege drama întoarcerii din concediu, băi domnule fost președinte interimar, dar ăsta-i motiv să te piși pe procurori? A te pișa pe ei, băi fanfaroane, înseamnă să zici exact ce ai zis tu și procuroare despre dosarul lui Dragnea. Băi procuroare, băi fanfaroane, pe scurt: a face ceva pe procurori e de rău. A-i lăsa dracului să-și facă treaba e de bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS