6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiLa vot, cu stângul înainte, marș!

La vot, cu stângul înainte, marș!

„Se vorbește în ultimele ore de cele 10-11 porunci pe care președintele Comisiei Europene, Jose Barroso, le-ar fi dat premierului. Nu există așa ceva, nu avem un document în sensul acesta. Ar fi însemnat o depășire de atribuții inacceptabilă și de neimaginat a Comisiei Europene. Cum putea să-i dea dispoziție dl Barroso, un politician foarte experimentat, premierului României despre ce să facă președintele interimar al României? Așa ceva e de neimaginat“, a afirmat, potrivit Hotnews, președintele interimar Crin Antonescu.
„Problemele pe care mi le-a ridicat președintele Barosso (Jose Manuel Barosso – n.r.) dovedeau că au fost realmente mințiți grosolan de aici, din România. Pe unele dintre ele le-am rezolvat. Am și trimis astăzi un răspuns la cele 11 puncte ridicate de președintele Comisiei și a fost un lucru foarte bun. Eu m-am dus și am spus: acuzații ge-nerale, că suntem Siria, că suntem Ungaria, spuneți-mi concret că așa, în general… și doamna Macovei, isterică fiind, țipa că e lovitură de stat și după aceea a venit Curtea și a spus că e corect tot ce s-a întâmplat. Domnul președinte Barosso mi-a ridicat 11 probleme. Eu astăzi am făcut aceste răspunsuri și le-am transmis Comisiei Europene“, a afirmat Victor Ponta, potrivit Agerpres.
Greu de crezut că nu știu unul de altul. E de presupus că fiecare minte cât îl duce sau încotro îl duce capul. Și totuși, ce să cred eu, cetățeanul?
Două mesaje transmise în aceeași zi. Cine vorbește în numele României? Pe cine să creadă Europa, pe Antonescu sau pe Ponta? De ce una se spune la Bruxelles și alta la București, una se spune pentru Bruxelles și alta pentru proștii (ei așa ne cred) de acasă?
Din ce în ce mai clar văd că acești oameni vin cu dezastrul, pe termen lung ne vor izola, iar singuri, azi, nu putem trăi. Acum, lovitura de stat chiar le-a reușit, au dreptate, Europa nu-i poate opri.
Problema lor este Băsescu, rău e că și problema multora dintre noi, pe care măsurile de criză i-au afectat grav, tot Băsescu e. E simbolul crizei, simțim că dacă-l „omorâm“ pe Băsescu ne răzbunăm pentru toate necazurile. „Ai văzut bă, Chioru, l-ai văzut bă cu copilu’ ăla-n brațe, că bine i-a zis «Chiriac» la Antena 3, o fi fost copilu ăla de l-a lovit, hă, hă“ – îl conversa un pensionar pe un alt pensionar în piață la Novaci. Ură, ura superioară a omului mărunt, dar mult care votează. E cool să-l înjuri pe Băsescu, e trendy. Până la urmă îl vor demite; în realitatea lor, pentru puciști, Băsescu e istorie, le trebuie, însă, legitimitate. Legitimitate conferită de votul popular care, în viziunea lor, va șterge toate ilegalitățile.
Popor, la urne, fuga, marș! Ai șansa să îl termini pe Băsescu, trăiască Antonescu, Ponta-Antonescu, Ponta-Antonescu-Voiculescu adică. O fi de bine, o fi de rău ? Mai avem timp să ne gândim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS