14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiÎntrebări pentru noi toţi

Întrebări pentru noi toţi

De o lună se dezbate problema pensiilor militare şi a pensiilor speciale. Unii pro şi alţii contra. Comentatorii comentează, oamenii se uită la televizor şi citesc ziarele. România avea o situaţie specială în Europa în ceea ce priveşte încrederea în instituţii. Aproape douăzeci de ani ordinea de încredere a fost Biserica (peste 90%), Armata (peste 90%) Mass-media (peste 70%). Comparaţi cu Marea Britanie: biserica (10%), armata (40%), mass-media (10%). Sau cu Italia, unde cifrele pentru biserică sunt puţin – nu mult – mai ridicate decât în Marea Britanie.
Ce credeţi că s-a întâmplat cu încrederea neştirbită a românilor în Armată? Şi în Biserică?
S-a anunţat marea coaliţie de centru-stânga-dreapta între PSD, PNL şi PC. Cine credeţi că a beneficiat de un spor de încredere publică după acest anunţ? Cine este de fapt învingătorul din această coaliţie?
Guvernul şi FMI au anunţat – din nou – o creştere economică de 1-2 % anul acesta. Va fi sau nu va fi?
O simpatică doamnă politiciană, blondă şi cu studii la privat, a cheltuit multe milioane de euro din bani publici pentru propria imagine. Ce procent de încredere publică aţi spune că are după asemenea cheltuieli?
Ajustarea structurală a veniturilor şi pensiilor din România a redus plăţile către români cu circa şase miliarde de euro. Companiile de stat pierd patru miliarde de euro pe an. Vă vine să credeţi?
Voi comenta toate răspunsurile raţionale postate pe internet timp de două zile.  Ştiu că unii nu se pot abţine şi toarnă mizerii verbale sub adăpostul anonimatului. Pe aceştia îi poate comenta numai propria conştiinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII