11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiNu e linişte în Bănie

Nu e linişte în Bănie

În ultima etapă de campionat, Universitatea a ratat calificarea în Liga Europa, pierzând, acasă, 0-1, în faţa echipei FC Vaslui. A fost un meci cât un campionat, unul în care Ştiinţa a dezamăgit miile de suporteri şi, din  cauza jocului neaşteptat de slab, a dat naştere multor speculaţii. Nu pot să spun decât că fotbalistic se pot întâmpla accidente de tipul celui petrecut miercurea trecută pe „Ion Oblemenco“, adică o echipă favorită, cum era Craiova, să clacheze chiar şi psihic din cauza mizei. Cei din afara fenomenului îşi pot închipui multe scenarii, cum văd că şi ziarele scriu. Nu comentez decât meciul propriu-zis, o deziluzie. Şi pun capăt acestui pas greşit din finalul campionatului. Opinia mea este clară, nu a fost nici un blat.
Înţeleg că problema problemelor Universităţii încă este licenţa. Deşi ea a fost acordată de Comisia de Apel din Federaţia Română de Fotbal, UEFA va analiza dosarul Craiovei, unul destul de controversat. Doar Adrian Mititelu ştie exact ce-i cu acel dosar de care mulţi fac legătură cu finalul de campionat, surprinzător de slab, al oltenilor. Cum spuneam, nu cred în scenarii. Speram ca acest sezon să aducă în vitrina clubului obiectivul promis de finanţator încă din 2006, accederea în cupele europene. Din păcate, am rămas cu promisiunile. Suporterilor li s-a promis acum iarăşi marea cu
sarea, respectiv faptul că la anu’ vor fi „fericiţi“, cum s-a exprimat finanţatorul Universităţii. Aud asta, repet, din 2006. Oricum, nu e linişte în Bănie. A fost alungat un antrenor bun, Napoli, acum cine ştie ce surprize ne aşteaptă în privinţa lotului, se cam pregăteşte terenul pentru anumite „tranzacţii“…
Aş vrea să spun două vorbe despre finala Cupei României, FC Timişoara – CFR Cluj 0-3. „Suporterii“ Timişoarei – am pus ghilimele deoarece nu cred că tinerii aceia bezmetici pot fi numiţi suporteri ai Timişoarei – au făcut ceva de neînchipuit pentru ţara românească. Părerea mea este că totul a început de la suporterii lui Dinamo, iar cei care s-au comportat la Târgu Jiu ca nişte huligani au învăţat de la cei care îşi zic suporteri ai „câinilor“. Ce am văzut la aceste două meciuri, FC Argeş – Dinamo şi Timişoara – CFR Cluj, nu trebuie să se mai întâmple pe stadioane. De data asta, acei „supor-teri“ au sărit calul!
Închei cu un comentariu despre FC Caracal, echipă care a ratat barajul de promovare în Liga a II-a. Păcat! Locul acestei echipe este în eşalonul secund. Păcat de implicarea şi munca unor oameni din Caracal, primarul Anghel, preşedintele Niţulescu, an-trenorul Mogoşanu… Cu toţii au vrut repromovarea, dar pe terenul de joc echipa nu a reuşit să se exprime cum trebuie în faţa unor fotbalişti-atleţi, aşa cum a fost în primul meci, FC Caracal – Ineu. Părerea mea? Lipsa de experienţă a unor jucători din lotul de la Caracal a făcut ca obiectivul, repromovarea, să se amâne cu încă un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII