22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

De ce nu Balaci?

Lituania – România 0-1. Este subiectul zilei pentru echipa naţională, dar pentru suporterii Universităţii deja e trecut deoarece Craiova este în fierbere pentru meciul de mâine-seară, cu FC Vaslui, o partidă care a devenit capitală pentru echipa-fanion a noastră. Totuşi, trebuie să zăbovesc şi asupra întâlnirii din Lituania, una în care şi-a făcut debutul, ca selecţioner, Răzvan Lucescu. I-a ieşit lu’ băiatu’ lui tata! Răzvan a trimis în teren o echipă aproape nouă, dar în care n-au mai încăput jucători de la Craiova sau Timişoara, ca să dau două exemple. Nu-l critic pe Răzvan, nu-i problema mea, dar Florin Costea calcă, după cum se zice, pe urmele lui Oblemenco. Golgheter în campionat, dar selecţionerul nu are ochi pentru el la naţională. Aşa a păţit marele Oblemenco, aşa i se întâmplă acum lui Florin Costea. Florin are însă viitorul în faţă, iar faptul că
Lucescu l-a lăsat pe Costea al nostru să privească meciul din tribune ar trebui să-l ambiţioneze. Una peste alta, mi-a plăcut organizarea echipei noastre, modul agresiv, în sensul bun al cuvântului, în care au jucat tricolorii. Faţă de meciul „negru“ de la Cluj de anul trecut, sâmbătă seară au fost alte echipe pe teren, cu totul diferite de acea partidă pierdută în 2008. O Românie curajoasă, conştientă că are valoare, în timp ce Lituania n-a mai fost… Lituania puternică din 2008. În fine, partea neplăcută este aceea că toţi cei trei craioveni au fost doar în excursie la acest meci.
Ne-am scos cu Gîngioveanu, cel care abia prinde loc la echipa de club, dar la naţionala de tineret este super.
Trecem la oile noastre, la disputa cu FC Vaslui. Ştiinţa are nevoie de cel puţin un punct pentru a juca în Liga Europa, aşa că presiunea mare este pe capul moldovenilor lui Porumboiu. Fiind un meci de care pe care, este de aşteptat ca spectacolul să fie sacrificat, o chestie destul de normală. Am speranţa însă că Universitatea va prinde o zi din acelea deosebite, aşa cum au fost meciurile cu CFR Cluj şi Dinamo. Şi atunci, marele grânar Porumboiu va pleca în… hambarul lui din Moldova, iar noi, în sfârşit, vom reapărea în Europa fotbalistică. De mult n-am mai fost.
Închei printr-o întrebare: de ce căutăm antrenori prin Vaslui, Olanda sau nu mai ştiu pe unde, când îl avem aici pe Ilie Balaci? Înseamnă că persoanele care sunt în capu’ trebii la Ştiinţa chiar nu conştientizează realitatea, faptul că simbolul (Balaci) este chiar în curtea noastră!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU