Căldură mare

Autori


Am ascultat multe concluzii savante în legătură cu alegerile de duminică, dar singura care se impune este „căldură mare, domn’e!“. Multă lume nu s-a dus la vot, cam două treimi, rămânând acasă, prin curţi şi la iarbă verde, la un grătar şi bere. Campania nu a fost deloc convingătoare, temele europene nu par să intereseze pe nimeni, începând chiar cu liderii de partid şi candidaţii. Şi, chiar dacă mai ştiu câte ceva, nu au reuşit să transmită „capului de locuitor“ mesajele simple de care era nevoie. Am avut multe păţanii, de pildă, aceea că între orele 19.00 şi 20.00 un milion de bravi români s-au prezentat totuşi la urne, apucaţi de streche brusc. Pesemne datorită răcorii le-a venit mintea la cap.

Oraşele nu au binevoit să poftească la secţiile de votare, dar satele s-au arătat cooperante, mai permeabile la abstracţiile europene. Normal ar fi fost invers.

Vadim Tudor şi Gigi Becali s-au trezit la Bruxelles. Îi credeam dispăruţi din politica românească. Amândoi au fost respinşi în toamna trecută de acelaşi electorat. Acum iată-i jubilând frăţeşte. Ne răzgândim prea repede. Să fie căldura vinovată de această schimbare? Mai curând mascarada cu mascaţii la poartă, Becali în cătuşe, televiziuni, bâlciul mediatic care a urmat i-au adus pe cei doi în Parlamentul European. Şi spectacolul abia începe! Cei doi se vor folosi de ocazie ca de o trambulină politică. Nu vor să fie uitaţi, nici să dispară de pe micile ecrane şi din pagina întâi a jurnalelor. Nu cred că vor face cine ştie ce grozăvii pe acolo. Becali cred că destul de repede se va plictisi şi va rămâne la Bucureşti, în gale-ria Stelei, între două reprize petrecute la DNA. Vadim Tudor nu are nimic altceva de făcut şi va voiaja pe ruta Bucureşti – Bruxelles, dând declaraţii peste declaraţii.  

EBA a trecut de hop. Căldura să fi jucat un rol? Lumea nu a ştiut unde pune  ştampila. Mai curând PD-L a lucrat din greu să treacă fata tatei prin încercarea asta. Iat-o, aşadar, după o comedie de râsu’-plânsu’, aleasă. Aşa ne trebuie dacă nu am fost cuminţi! Unii fac cadou copiilor dulciuri. Uite, s-a ajuns la locuri în Parlamentul European. Să fie o nouă modă? Scena publică românească a ajuns un fel de colţ de cartier, unde se joacă dramolete sentimentale. Părem tot mai mult o republică bananieră cu iz poststalinist. Asemănările cu Kazahstanul şi Tadjikistanul se înmulţesc. E un episod jenant din viaţa noastră politică din ultimii 20 de ani. Şi aici aş face observaţia că vom avea multe de auzit şi de văzut. Am văzut lideri de partid dând declaraţii de care se vor ruşina după o vreme. Lumea a fost prostită cu te miri ce. Fonduri, logistică, oameni au fost mobilizaţi, numai să se întâmple minunea. Şi pentru ce, mă rog?! Bancul cu revenirea în PD-L este de tot hazul. Sigur, de vină e căldura mult prea mare, 37-38 de grade Celsius la umbră.    


În rest, toate bune. PSD şi PD-L sunt cap la cap în

cursa pentru Cotroceni. Forţa lor este egală şi toamna asta va vedea multe. Atuurile lor: PD-L are preşedintele şi premierul, iar PSD, o structură de partid în teritoriu mai puternică. De pe aceste poziţii pornesc în cursă. Scorul obţinut de PNL e mult mai mic decât se aştepta echipa instalată după ultimul congres. Un rezultat de 20% ar fi fost mai aproape de normal. Jocul pentru prezidenţiale se simplifică. Un scor mult peste aşteptări obţine UDMR graţie mobilizării electoratului propriu. Şi aşa a trecut cea mai călduroasă zi a anului. Noi să fim sănătoşi.Comenteaza acum

6 Comentarii

 1. Hitler said:

  Maestre, ” curge carnea ” de pe dumneata că aripa putrezită a PSD, reprezentată cu brio de Iliescu, Nastase, Hrebenciuci, Vanghelii şi ţigănimea cu voicu se indreaptă cu paşi alerţi spre apus . Uită-te că şi în PSD sunt tineri al căror scop este acela de a face politică şi nu de a fura banditeşte. Salut expulzarea din PSD a putregaiului care de 20 ani şi-a bătut joc de social-democraţie. În legătură cu cei trei candidaţi la europene dumneata ca de obicei baţi câmpii pentru că dintre cei trei nu are ce căuta acolo ciobanul Căcărează iar Eba şi Vadim nu pot fi comparaţi cu oaia. Mai aminteşti dumneata, subtil, că din cauza căldurii oamenii s-au tîmpit şi din această cauză au votat aşa. Iară baţi câmpii pentru că soarele puternic nu-i afectează pe ţarani , ei au antrenament, în schimb pe “şobolanii” cu aer condiţionat îi căpiează şi mai mult. In rest aştept să văd pe unde te mai trimite putregaiul în vara asta că doar vin alegerile in toamna şi trebuie sa fii “refreshment”.

 2. to`arashul Matrics said:

  Si cine este de vina dle Tanase? Bineinteles ca nu dv, doar nu sinteti intelectual, formator de opinie!… `au ba?!!!

 3. pt.hitler said:

  La datorie,la datorie.Ca deobicei esti prezent la datorie.De altfel toti lingaii pdl au fost la datorie in perioada asta.Ipocrita ne zambeste din mii de afise lipite pe toate gardurile de slujbasii lui taticu.Banii au curs garla s-o plimbe prin tara prin locuri pe care nici nu stie sa le arate pe harta.Autocarele si-au incins si topit cauciucurile carandu-i pe votanti de la o sectie la alta si dintr-o ncomuna in alta ca sa iasa fata lui tata fara sa afecteze partidul.Intr-o tara saraca,cu oameni pentru care 50 de lei si o masa nu sunt de colea s-au gasit destul de repede “turisti”amatori de plimbare si vot la mai multe maini.oamenii cu mai mult de un neuron au stat acasa incercand sa-si inabuse scarba si disperarea si uite asa ne-am trezit cu voturi mai multe decat alegatori si cu oameni “reprezentativi”ca cultura(cacofonie intentionata deoarece in asta am intrat ca tara sub garbaciul maretului conducator) si intelighentie.Reprez entati de minunea botulinica a lui taticu,vadim si becali,urmati de aproape de monica cea fara tara,traian ungureanu si jean de la Craiova avem toate sansele sa se vorbeasca de Romania ca de o tara de oligofreni.Poate asa scapam de emblema cu tiganii.Hitlere,somn ul ratiunii naste monstri.

 4. carcotas said:

  hitler,ti s-a redus programul din cauza de criza sau din cauza prestatiei ridicole?

 5. ES said:

  PTR. NR. 1 – SUBSCRIU IN TOTALITATE SI AS MAI ADAUGA – CINEVA DIN P.S.D. UN ,,COLORAT ,, HITRU CU FUNCTIE MARE SPUNEA CA DACA VA AJUNGE SEFUL CEL MARE VA SCHIMBA NUMELE CAPITALEI IN ,, BULIBASESTI ,, SA MOARA ROMANII DE CIUDA , SI ASTA IN MEMORIA MENTORULUI CU CHIP SCHIMBAT IN TABLOURI , EROUL – PURIU – CEAUSESCU .

 6. mamucika di Germania said:

  Cica ce ADEVAR graiesti d-le Tanase: “Părem tot mai mult o republică bananieră cu iz poststalinist”. Chestia naspa este….ca asa este!! Adica ca toate junglele estice si Tara lu’ Papura Surcea se adevereste la propriu si la figurat….No, s-auzim numa’ di binie…

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 9 iunie 2009

Actualitate

» Mâine în GdS: Rugină şi ruină
» Harta cu pichamere
» Tabla buclucaşă de la PDL Gorj
» Prefectura Dolj, luată la puricat în afacerea Staţiunii Şimnic
» Falsuri şi evaziune la DGFP Olt
» Patron de amanet, înşelat de angajate
» Directorul Companiei de Apă a demisionat
» Criză de sânge la Centrul de Transfuzii Târgu Jiu
» Cercetaţi pentru vot dublu
» Site de informare juridică
» 25.288 de cazuri de gripă porcină
» Pleşoi, în zona metropolitană
» Cinci la sută dintre telefoanele mobile din România sunt ascultate
» Biosinteze, un colos în paragină

Local

» Turişti electorali cu dosare penale
» Dreapta domină Parlamentul European
» PSD a câştigat alegerile
» Oltenia – roşie, Craiova – spre portocaliu
» „Abia aştept să fiu dat afară!“
» Încep emoţiile concursului de titularizare
» Copilul orfan din Rusăneşti a rămas la bunicii paterni
» De la fata tatei, în Parlamentul European
» Când mintea ne scapă de sub control
» O iubire ca-n vis

Sport

» Tricolorii nu l-au impresionat pe Gică Popescu
» Pandurii, în finală
» FC Caracal, la Deva
» Meci decisiv pentru locul zece
» Împreună putem învinge!
» Silviu Bălace: Va fi o întâlnire de foc!
» Scurte ştiri
» Hănescu a fost eliminat la Halle
» Jenson Button, de neoprit
» Oltenii, pe podium la grand prix

Bani & Afaceri

» CE ajută companiile din România afectate de criză
» Producătorii de alimente tradiţionale vor protecţie UE
» Alro a dat-o în bară
» Extrema dreapă ungară, în Parlamentul European
» Doljenii, datori vânduţi băncilor

Magazin

» Pizza – armă împotriva bătrâneţii
» Scurte ştiri
» Căpşunele, elixirul tinereţii
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Căldură mare
» De ce nu Balaci?

Top