Acasă Opinii Noapte bună, Capitală!

Noapte bună, Capitală!

Rapid – Universitatea 0-3. A fost un meci cât un campionat, mai ales pentru Craiova. După accidentul (1-1) din meciul cu Gloria Buzău, Ştiinţa a redemonstrat că este valoroasă, că are valenţe şi, cum ziceam, jucători valoroşi. Obiectivul stabilit pentru acest campionat – calificarea în Europa League – este aproape îndeplinit. Ce s-a întâmplat cu Universitatea de la meciul cu „lanterna roşie“ şi până la derbiul din Giuleşti e destul de greu de înţeles. Cu Ra-pid, oltenii au abordat altfel meciul, inclusiv tactic, dove-dind şi o altă prospeţime în joc, ceea ce nu s-a mai văzut de multă vreme. Explicaţii? Ar putea fi trei: Craiova altfel joacă cu un adversar de valoare, şocul schimbării antrenorului, în plus, cei din conducerea Universităţii
şi-au motivat jucătorii pentru acest final de campionat. Ştiinţa a dovedit că este şi călită psihic. Mă refer la faptul că au trecut cu bine peste momentul ratării de către Dorel Stoica a loviturii de la 11 metri, adică n-au mai căzut psihic, cum probabil s-a întâmplat în meciul de la Timişoara. Florin Costea, după meciul surprinzător de slab din partida cu Gloria Buzău, a fost alt… Florin Costea, un adevărat golgheter al Craiovei. El are o şansă în acest final, aceea de a câştiga „titlul“ naţional al marcatorilor. Trebuie însă să joace la fel de atent cum a făcut-o în finalul meciului din Giuleşti, să fie eficient şi pentru echipă. Că dacă Florin va evolua ca în partida cu Buzăul sau ca în cele 75 de minute ale derbiului din Giuleşti, atunci va rămâne doar cu visul acestui trofeu. A, că sclipirile lui arătă lumii că este un talent, asta-i altă discuţie. Echipa are însă nevoie să contabilizeze puncte în clasament, iar asta se poate întâmpla prin goluri marcate. Ce va fi vineri în Ghencea în derbiul Steaua – Universitatea? Ştiinţa nu va pierde, iar dacă va repeta jocul excelent din finalul cu Rapid, atunci toate cele trei puncte vor lua drumul Craiovei. Vom vedea la lucru două echipe cu antrenori-patroni, Becali vs. Mititelu.
Urziceni – Dinamo 1-0. N-a fost un spectacol, ca în Giuleşti, dar Unirea a făcut un meci de senzaţie! O echipă oarecum mică, dar cu un antrenor foarte mare, Dan Petrescu. „Bursucul“ este de o deşteptăciune, inspiraţie şi curaj deosebite. Dan Petrescu trebuia să fie selecţionerul naţionalei! Pro-vincia este pe primul loc şi cred că aşa se va încheia campionatul, cu Unirea sau Timişoara campioană!

Exit mobile version