10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDe ce să joace Dina fotbal?

De ce să joace Dina fotbal?

Chiar dacă Universitatea nu a jucat deloc inspirat contra lui FC Argeş, la final ne-am impus prin golul fiului risipitor Njock. După victoria chinuită, s-a dezlănţuit potopul de acuze la adresa lui Napoli şi a staff-ului său. Reproşurile nu reflectă totuşi realitatea, pentru că meciul cu piteştenii nu a fost primul joc slab al Ştiinţei în acest retur. Totuşi, supărat din cale-afară, patronul a ieşit în public şi i-a criticat pe toţi din cauza „pregătirii precare“ a echipei.

Nu cred că suntem obosiţi, ci mai degrabă lipsiţi de idei în compartimentul de construcţie şi în cel ofensiv. Nu cred că meciurile cu CFR şi cu Dinamo au fost nişte întâmplări, cum nu cred nici că acelea contra Bistriţei (egal) sau lui Poli Iaşi şi FC Timişoara au fost pierdute din cauza slabei pregătiri din iarna aceasta.

Echipa nu mai are motivaţia necesară şi nu are nici omul care să o scoată din situaţii precum cea de duminică. În orice mare echipă există un „fantasista“ care să facă o fază, să inventeze o pasă sau să ia acţiuni pe cont propriu, atunci când echipei nu îi merge jocul. La noi, singurii care fac asta sunt Stoica (oarecum) şi Wobay. Cum primul nu mai joacă mare lucru, de când a ratat penaltiul de la Timişoara, iar Wobay pare mai preocupat cu „floricelele“, nu e de mirare că nu reuşim să construim nimic la mijloc.

Apoi ar mai fi şi deficienţa din atac, unde, dacă nu este Florin Costea, se alege praful. Patronul ni-l bagă pe gât pe Dina, care este antifotbal şi care, repet, şi-a atins limitele ca fotbalist. Huiduit de tot stadionul, dar apărat de Mititelu, singurul care îl vede mare jucător, „Baler(D)ina“ nu face decât să se umple de penibil cu fiecare minut pe care îl prinde pe teren. Cu mare talent, acesta a devenit specialist în singurul lucru care îi iese la perfecţie: să enerveze suporterii prezenţi la meci.

Cum vrem să ajungem în Europa şi de ce e acuzat Napoli pentru pregătirea deficitară, când, de fapt, nouă ne lipsesc oamenii care să facă diferenţa? De ce nu li se dau mai multe şanse jucătorilor de la „Primăvara“ sau de ce nu am transferat un fotbalist care, în momente ca acestea, să-şi arate sclipirea? Unde-i Gogoşoiu sau Crăciun, că tot îi lăuda Mititelu? Sau este imperios pentru club ca acum să joace Dina titular? Sau, poate, sacrificăm toată munca de până acum de dragul lui? O avea dreptate şi Njock, intrat în „silenzio stampa“ de când este pre-ferat în locul său „trompeta“ de Dina.

În altă ordine de idei, mai doresc să semnalez o mare nedreptate, petrecută săptămâna trecută. Comisia de Disciplină (subordonată clubului Dinamo) a decis ca meciul din Cupă dintre FC Timişoara şi Dinamo să se dispute fără spectatori din cauza „emo-teribiliştilor-rasişti“ din galeria câinilor. Mai surprinzător este faptul că jurnaliştii bucureşteni nu au făcut prea mare zarvă, nu care cumva să deranjeze acţionarii din „Groapă“.

Alooo, presa sportivă, trezirea! Daţi dovadă de curaj şi obiectivitate, nu de incompetenţă şi servilism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII