12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDominoul corupţiei!

Dominoul corupţiei!

Chiar dacă am intrat în Săptămâna Patimilor, pentru „pătaţii“ din fotbalul românesc nu se anunţă deloc nişte sărbători fericite.
Exact într-un moment în care trebuie să ne curăţăm de păcate, Liga 1 e zguduită de scandaluri privind corupţia şi şpaga, de mizeriile care au ieşit la iveală tocmai acum, deşi bântuie România de foarte mult timp.

Poate că până la urmă este oportună perioada Paştelui pentru a scăpa de aceste personaje gata să scoată fairplayul în afara sportului şi să-l înlocuiască imediat cu „practici specifice“ celor care nu au puterea să se lupte cu propriile forţe.

A căzut Gigi Becali, chiar dacă nu a fost arestat pentru scandaluri legate de fotbal. L-au urmat Penescu şi Constantin. Să sperăm că nu sunt ultimii, deoarece trebuie să ne curăţăm de tot, pentru a putea renaşte mai puternici.

Mare păcat că Becali nu a fost şi el anchetat mai la sânge pentru ce a făcut în fotbal deoarece ar fi fost cu siguranţă „răcorit“ mai din timp, iar impresiile de semizeu s-ar fi rezumat la victimizare şi compătimire de sine. Nu ştiu dacă
DNA-ul este o maşinărie politică, gata să satisfacă doleanţele păpuşarilor din spatele scenei, dar ideea că Becali este considerat nevinovat, pe plan sportiv vorbind, nu face decât să confirme faptul că nu avem nici un gând să ne purificăm.

Patronul Argeşului, deşi trebuia să fie unul dintre cei care să lupte împotriva Capitalei mânjite, a preferat să apeleze la aceleaşi mijloace, iar acum trage ponoasele. A avut dreptate Mititelu când a spus tot ce a spus, referitor la blaturi, chiar dacă atunci a suferit de pe urma declaraţiilor. Faptul că totuşi roata se întoarce nu face decât să confirme că Universitatea nu este menţionată decât în boxa victimelor acestor abuzuri şi că am rămas o echipă furată ca în codru de „fluieraşii“ autohtoni. Până când? Nu se ştie, dar trebuie să rămânem aşa, măcar din respect pentru trecutul nostru şi pentru cei care au preferat să lupte cu hoţii atunci când aceştia voiau să supună Ştiinţa.

Cât despre Costică „Vâlcea“, acesta nu a făcut decât să dovedească faptul că este tatăl tâlharilor din arbitraj şi, cel mai probabil, că nu au fost singurele meciuri la care şi-a trimis „acoliţii“ să vegheze la respectarea „normalităţii“ hoţeşti pe care o promova.

Cine urmează? Sau, mai bine zis, cine ar fi normal să urmeze, deoarece mai mult ca sigur or să mai cadă piese din dominoul corupţiei. Poate Ioan şi Victor Becali, care au o influenţă extraordinară asupra fotbaliştilor pe care îi reprezintă? Sau poate Mitică Dragomir şi Mircea Sandu, părinţii acestui „monstru corupt şi mizerabil“ din fotbalul românesc? Şi, de ce nu, clanul Dinamo şi toată strategia aleasă de-a lungul unei istorii pline de furturi, blaturi şi aranjamente. Ca să extindem explicaţia, doar în privinţa câinilor, gândiţi-vă că trebuie făcute toate sacrificiile pentru ca ei să prindă Liga, chiar dacă asta înseamnă să se folosească toate mijloacele posibile. În ceea ce-i priveşte pe Prunea, Lupescu, Prodan,
Kassai şi toţi ceilalţi „căţeluşi“ de la federaţie, aceştia sunt gata să stea culcaţi pentru beneficiile funcţiilor pe care le deţin. Gheorghe Ştefan sau Chivorchian? Chiar şi clanul de la Cluj cu sprijinul celor sus-puşi, fiindcă nu sunt câtuşi de puţin luaţi în vizor. Şi mulţi, mulţi alţii. Le urăm şi lor vacanţe prelun-gite la mititica!

Cât despre Mititelu şi Universitatea, jos pălăria dacă ne păstrăm această aură curată, chiar dacă am avut de suferit foarte mult în urma acestor furturi. Să sperăm că justiţia din România nu este doar o armă în mâna celor puternici şi că nu este la fel de coruptă precum cei anchetaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII