17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiAlt an, aceleaşi derive

Alt an, aceleaşi derive

Deşi cu toţii speram ca 2009 să fie diferit din mai multe perspective de anii anteriori, se pare că ne-am înşelat. Când ne gândeam că e posibil ca patronul Craiovei să fi învăţat din greşelile sale, Mititelu ne-a demonstrat că face tot cum vrea el. Dacă ne-am înşelat, am făcut-o nu pentru că am fost naivi, cum de multe ori ne-am manifestat datorită dragostei pentru Ştiinţa, ci pentru că ne-am imaginat că anul acesta cei care se pricep la fotbal o să se ocupe de el, iar cei care trebuie să finanţeze echipa o să se rezume doar la atât.

Anul a debutat furtunos şi sub aspectul căutării unui transfer care să dea un plus de calitate atacului Universităţii, în sensul că am fost anunţaţi că e foarte posibil ca în Bănie să nu mai vină nimeni.

Explicaţiile? Nimic mai simplu – cum să le luăm şansa lui Costea 2, Dina sau Gogoşoiu să se dezvolte, dacă noi luam un vârf de calitate care să fie peste toţi aceştia? Ei bine, formularea nu a fost chiar aşa, conducătorul Craiovei punând răul în faţa binelui.

Noua achiziţie, chiar dacă o să ajungă până la urmă în lotul lui Napoli, pleacă din start ca fiind oaia neagră din echipă. Acesta va trebui să dovedească faptul că nu a fost luat să facă nici măcar un singur meci slab, ci o să fie necesar să marcheze etapă de etapă, să moară pe teren şi să facă totul pentru ca patronul să nu-l sancţioneze că nu dă randamentul scontat şi că îi ia faţa unui „fotbalist de geniu“ precum Dina.

Noul transfer pare sortit eşecului încă din start, iar posibilitatea ca el să confirme şi ca alţii să fi avut dreptate atunci când se vorbea despre achiziţia sa îi dă fiori pe şira spinării „liderului maxim“ din Bănie.

Ca să-şi asigure şi scăparea în cazul unei viitoare căderi, Mititelu a venit cu placa veche, auzită de foarte multe ori. Cine e naiv să mai creadă că la vreo echipă din România antrenorul poate să-şi facă meseria fără ca patronul să se implice? Deşi acest lucru e perfect normal în ţările unde fotbalul nu este doar o afacere de moment, în Liga 1 domneşte dicta-tura banului. Iar Mititelu nu putea rămâne mai prejos de „ermano di sangre“ din Ghencea şi a asigurat atât pe Napoli, cât şi întreaga suflare alb-albastră că tot după strategia aleasă de el o să se meargă, indiferent dacă le convine sau nu.

Să îl informeze cineva pe actualul patron că publicul craiovean nu este complet căzut din Lună şi că ne aşteptam ca această politică să fie dusă şi la clubul nostru. Ba, mai mult, suntem convinşi că tot cum a vrut acesta s-a făcut şi până acum, numai că nu ţineam morţiş să ni se scoată ochii cu acest discurs ponosit şi de insuccesele din anii anteriori.

Să îi mai spună cineva lui Mititelu, dar să o facă astfel încât să priceapă că un adevărat consilier nu este cel care te aprobă în toate. Nu ai nevoie doar de oameni servili, care să-ţi aprobe orice mişcare sau să-ţi stea în genunchi de fiecare dată când îţi mai trece vreo idee prin cap, pentru că atunci, cu impresiile unui megaloman, ieşi în derivă şi te arunci să afirmi că tu eşti conducătorul suprem şi că nu îţi pasă de nimeni.

O singură incertitudine rămâne: dacă strategia adoptată de Mititelu, oricare o să fie aceasta, o să dea greş, cine o să fie tras la răspundere? Poate patronul să-şi ia angajamentul, dar nu ca în cazul promisiunilor legate de părăsirea oraşului în cazul alegerii lui Solomon sau vânzarea jucătorilor Craiovei în Bucureşti, că o să lase fotbalul oamenilor care se pricep la el în cazul unui eşec? Şi ce se va întâmpla cu Napoli, dacă explozia lui Dina nu ne va teroriza de tot, iar nepotul Buşu nu o să fie fundaşul de aur care să ducă Ştiinţa în Europa? Nu vreau să vă răspund, pentru că oricum doar patronul are voie să o facă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII