16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDiferenţa dintre Europa şi Liga I

Diferenţa dintre Europa şi Liga I

Ştiinţa nu a tranşat disputa cu Otopeniul, chiar dacă puţini erau cei care credeau în altceva decât în victoria oltenilor. Dezamăgirea a coborât printre craioveni, pentru că am fi putut sta acum pe locul trei. Cu victoria contra trupei lui Bucurescu, chiar dacă rezultatele cu Rapid şi Steaua ar urma să nu ne fie favorabile, ne-am fi putut menţine în plutonul fruntaş.
Ghinion, erori de arbitraj, dar şi indolenţă din partea mai multor jucători, toate au făcut ca după trei victorii consecutive să ne împiedicăm „de un ciot“. Echipa a jucat frumos, dar parcă mai leneş decât până acum. Nu am presat după ce am înscris primul gol şi ne-am mulţumit cu un 1-0, deşi oaspeţii dădeau semne că pot să revină. Şi au revenit, nu o dată, ci de două ori, pe greşelile noastre.
Oricât ne-ar plăcea să spunem că noi am jucat bine şi că puteam ajunge pe podium dacă nu ne furau arbitrii, acele greşeli ale fotbaliştilor noştri nu aveau ce căuta. Nu trebuia să luăm gol aşa de uşor de la echipa de pe penultimul loc. Iar dacă acum pierdem două puncte din cauza faptului că ne este lene să înscriem şi să apăsăm acceleraţia suficient cât să stăm fără griji, în derbiurile cu Bucureştiul, şi să vrem, nu o să mai avem acea libertate de mişcare din meciul cu Otopeniul.
Tocmai asta ne lipseşte să fim o echipă mare. Ne dorim să participăm în cupele europene, însă nu suntem în stare să ne menţinem cadenţa şi ne dăm cu stângul în dreptul în meciurile uşoare. O echipă mare, cu atmosfera creată sâmbătă seară pe „Ion Oblemenco“, nu avea voie să facă egal. Puteau să fie toţi arbitrii de partea adversarului, pentru că normal era să asistăm la un nou uragan de cinci goluri. În schimb, am văzut un show apatic, cu un Gîngioveanu prea vedetă pentru a alerga, cu Rose confuz în postura de apărător, după reuşitele de la Mediaş, cu Dorel ieşit din joc şi cu Baird mult prea superficial în faţa porţii.
Nu este un capăt de ţară acest egal, dar ar trebui să ne dăm seama că, dacă vrem să ajungem o echipă cu pretenţii europene, ar fi cazul să evităm asemenea poticniri, să batem mai ales în meciurile uşoare, ca apoi să avem moralul şi forma necesare unei victorii contra unor adversari mai bine cotaţi. Nu cred că la Buzău o să asistăm la un nou derapaj al lui Costea şi compania, dar, dacă o comitem, atunci e clar: jucătorii trebuie traşi de urechi pentru că să pierzi patru sau cinci puncte cu ultimele clasate nu e deloc normal.
Cât despre revenirea pe „Oblemenco“, să fie într-un ceas bun şi să vedem cât mai multe schimbări în bine! Un singur reproş referitor la bătaia de joc de la stadion. Nu este normal ca un joc obişnuit să fie organizat atât de prost. Dacă acum suporterii s-au bătut pe bilete, fiindcă nu au fost distribuite corect, ce pretenţii să mai avem la meciurile cu Rapid şi Steaua, când lumea o să dea năvală? Pentru ce avem atâtea porţi de acces în stadion, dacă nu funcţionează decât maximum zece?
Să ne spună domnii jandarmi de ce lumea trebuie să se înghesuie, să se calce în picioare şi să se murdărească, pentru că dânşii nu sunt în stare să organizeze cum trebuie accesul în arena „Oblemenco“? Să ne explice mai bine ce anume caută în tribune cu scuturile şi tuburile de paralizant, când Legea lui Mitică spune cu totul altceva? Înţeleg că suntem o ţară de infractori, dar e necesar să începem căutările mai întâi de pe stadioane?
Ar trebui ca haosul creat sâmbătă să fie o învăţătură de minte pentru conducere, care, la fel ca şi echipa, se vrea europeană, dar, deocamdată, nu atinge un nivel mai ridicat decât mediocritatea din Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU