16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiGazdele, în impas

Gazdele, în impas

A fost o etapă a oaspeţilor: din cele nouă meciuri, doar o victorie a gazdelor! În rest, cinci ale oaspeţilor şi trei rezultate de egalitate. Printre acestea, şi acest 0-0 al Universităţii cu FC Braşov, ceea ce a dus Craiova pe minus în clasamentul adevărului. Am fost în tribuna de la „Extensiv-Parc“, am crezut că, după victoria de la Urziceni, oltenii vor avea ştiinţa să nu supraliciteze meciul cu Unirea, obosită de Hamburg. Nu cred că Universitatea putea obţine mai mult de la acest meci deoarece jucătorii trimişi de Napoli în teren au părut destul de obosiţi, având un fel de cădere fizică, iar unii au fost neinspiraţi şi parcă blocaţi psihic. Susţin asta prin faptul că prospeţimea oltenilor din meciul de la Urziceni nu a mai fost la fel şi în disputa cu nou-promovata FC Braşov, o formaţie care însă a făcut un joc modern. Exprimarea elevilor lui Răzvan Lucescu a fost superioară multor echipe cu pretenţii, cum ar fi Timişoara. Braşovenii îşi merită locul ocupat după etapa a 9-a. Craiova – Braşov a fost un meci în care ambele echipe au avut şanse şi neşanse, că aşa-i în fotbal. Au ratat şi oaspeţii (prin Zaharia), dar şi gazdele (prin Stoianof şi Baird), ambele staff-uri – Craiova şi FC Braşov –  fiind nemulţumite de rezultatul final. Nu ştiu prea bine ce s-a întâmplat cu suporterii Universităţii după meci, nu comentez fără să am date.
Gloria Buzău – Pandurii 0-1. Schimbarea antrenorului Neagoe cu Cîrţu a adus „pandurilor“ a doua victorie din această ediţie de campionat, cele trei puncte obţinute la Buzău scoţând echipa din Târgu Jiu din zona retrogradabilă. Trebuie însă să recunoaştem că „pandurii“ n-au strălucit la Buzău, dar într-un meci de fotbal contează punctele, nu impresia artistică. Este o victorie de bun augur a tripletei Sorin Cîrţu – Mircea Irimescu – Fane Cioacă, iar aceasta trebuie continuată.
Gloria Bistriţa – Dinamo 1-2. Cum – necum, elevii „Strâmbului“ au luat trei puncte preţioase de la Tata Jean de acasă şi astfel s-au cocoţat pe prima treaptă a Ligii I, chiar dacă, corect vorbind după punctele câştigate pe teren, acolo ar trebui să fie (şi) Timişoara. Bănăţenii au câştigat la Iaşi, scor 2-0, un meci fără istoric, Timişoara fiind echipa mai bună pe teren.
CFR Cluj – Steaua 1-1. O întâlnire de Liga Campionilor, iar în tribune, o atmosferă ca în meciurile celor de la „masa bogaţilor“, dar jucătorii au fost marcaţi prea mult de încărcătura partidei. După ce şi-au cam împărţit perioadele de dominare, în final „actorii“ de pe terenul impecabil din Cluj s-au cam temut unii de alţii şi derbiul rundei s-a încheiat nedecis, dar totuşi, în favoarea Stelei.
FC Vaslui – Unirea Urziceni 0-2. „Duşul“ administrat de olteni ialomiţenilor a prins bine, echipa lui Dan Petrescu trezindu-se imediat, adică la Vaslui. O victorie absolut meritată, recunoscută şi de „Dulău“. „Vasluiul a avut cel mai slab joc…“, a spus Hizo. Asta, în timp ce Porumboiu, chiar de ziua lui de naştere, turba de supărare.
Farul – Oţelul 1-1. Un egal în care am văzut un gol senzaţional, un lob de la aproape 60 de metri, marcat de Vitajic (Oţelul).
CS Otopeni – Gaz Metan Mediaş 2-0. Prima victorie a „bucureştenilor“ în acest campionat.
Rapid – FC Argeş 1-3. Am scris săptămâna trecută că echipei din Giuleşti îi trebuie antrenor şi câţiva fotbalişti, iar acest lucru s-a văzut şi duminică seară. După egalul de acasă, cu Buzăul (din etapa trecută), piteştenii păreau victimă aproape sigură în Giuleşti. S-a întâmplat însă să vedem altă echipă FC Argeş, dar în faţa Rapidului de duminică seară, cu un român şi zece străini, multe formaţii ar fi câştigat.
Baftă echipelor româneşti în cupele europene!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS