21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSăptămâna mare!

Săptămâna mare!

Timpul nu s-a întors şi nici nu ne aflăm în apropierea Paştelui, numai că săptămâna trecută a fost cu adevărat mare pentru toţi susţinătorii Universităţii Craiova.
Vechi războaie au luat sfârşit, iar colaborarea, înţelegerea şi împăcarea nu mai par doar nişte iluzii. Personajele principale în această „pace“, patronul Mititelu şi primarul Solomon, şi-au dat seama că următorul pas, dacă se doreşte cu adevărat performanţă pe plan fotbalistic, trebuie să fie un acord între ele. Şi, la fel de uşor cum se atacau şi se bălăcăreau pe la televizor şi prin ziare, tot la fel de uşor s-au şi împăcat. Lucru amuzant când stai să te gândeşti cât s-au înţepat şi războit aceşti doi oameni.
Dar, ca să nu răscolim trecutul, propun să ne bucurăm cu toţii pentru „pacea din Bănie“. Sau parţial cu toţii, deoarece mai sunt cu siguranţă câteva persoane în oraş care vor încerca să saboteze această colaborare. Craiova pare în sfârşit liniştită, fără nici un scandal sau revoltă, iar la cum merg lucrurile, nu văd din ce ar mai putea izbucni alt conflict. Dar, cum suntem olteni şi ne certăm mai uşor decât ne împăcăm, propun să o lăsăm aşa deocamdată şi să ne bucurăm de această înţelegere, atât cât îi va fi ei dat să existe.
Un sfat pentru cei doi „căpoşi“ de la primărie şi de la club: să dea Dumnezeu să ţină colaborarea 100 de ani de acum înainte şi să nu uite atât Toni, cât şi Adi că până la urmă la mijloc stă istoria Universităţii Craiova, de la primul jucător până la ultimul suporter. Nu vă bateţi joc de ceea ce a provocat, provoacă şi va provoca mult timp de acum înainte pasiune în inimile a sute de mii de suporteri.
Tot în această săptămână mare, Ştiinţa a avut de disputat un meci extrem de greu la Cluj, în compania actualei campioane. Deşi nu ni se dădeau prea mari şanse, am dovedit că suntem o echipă mare, chiar dacă avem media de vârstă cea mai mică.
Mai vreau să evidenţiez un lucru care mi-a plăcut foarte mult şi pentru care am tot respectul pentru patronul Mititelu. Înainte de meci, precum un „Braveheart“ modern, acesta le-a transmis jucătorilor un mesaj în care era expusă aceeaşi viziune asupra Universităţii Craiova pe care o împărtăşesc majoritatea fanilor alb-albaştri. Odată înţeles mesajul, s-a văzut clar că ambiţia, devotamentul şi sacrificiul au fost maxime.
Tot respectul, încă o dată, pentru Mititelu, iar dacă Bornescu şi compania ar realiza mai des faptul că fac parte din istoria Universităţii şi că de fiecare dată când îmbracă tricoul Ştiinţei trebuie să moară pe teren, atunci am avea cu siguranţă şanse la un trofeu.
Felicitări jucătorilor şi lui Nicolo Napoli, care ne-au făcut mândri că ţinem cu această echipă. Am reuşit ca prin jocul prestat să le dăm o palmă peste nas aroganţilor de la CFR şi să demonstrăm că nu vârsta şi nici suma de transfer îi fac pe jucători să fie mari, ci spiritul de luptă din teren.
Rezultatul şi mai ales jocul din a doua repriză au fost remarcabile. Nu ştiu dacă echipa noastră, jucând în acest ritm, o să prindă până la urmă un loc de cupă europeană sau să câştige Cupa României, însă, dacă se va continua cu evoluţii asemănătoare pe teren, cu siguranţă toţi suporterii alb-albaştri vor fi mulţumiţi.
Felicitări echipei şi tuturor celor care au contribuit la acest rezultat, multă baftă pentru meciul cu Oţelul Galaţi şi să ne ajute Cel de Sus să mai avem aşa săptămâni şi aşa pace şi linişte cum este în prezent în Bănie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII