17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCraiova visează frumos

Craiova visează frumos

Acest 1-1 de la Cluj, dacă nu va fi „supralicitat“ în Bănie, poate să însemne o pornire a oltenilor spre împlinirea proiectelor anunţate de finanţator imediat după repromovarea în Liga I, respectiv reconstrucţia Universităţii cu valori oltene, ignorând modelul „legiunii străine“ de la CFR Cluj. După meciul din Gruia de duminică seară, finanţatorul ardelenilor a recunoscut cu francheţe că, de fapt, CFR a câştigat un punct, nu a pierdut două. Ceea ce, dacă este să ţinem cont de cum au jucat oltenii lui Napoli şi Gane, este chiar o realitate. În cealaltă tabără, Adrian Mititelu a fost cel mai bucuros din multe motive, iar declaraţiile au început să curgă. „Ascensiunea Craiovei este ireversibilă, nu are cum să ne oprească cineva… Sunt convins că anul acesta vom termina în primele patru locuri“, a afirmat finanţatorul Craiovei, pe site-ul clubului.
Universitatea 2008 este o echipă omogenă şi mai matură faţă de campionatul trecut, asta s-a văzut din primul meci al sezonului, iar Nicolo Napoli, aidoma lui Titi Teaşcă în urmă cu mulţi, mulţi ani, continuă să dea credit juniorilor. Este şi obligat de acea interdicţie FIFA, dar el are mare încredere în pepiniera de aici. Fac o paranteză: cu ceva timp în urmă, am scris un editorial în care comparam transferurile campioanei CFR Cluj cu „transferurile“ Craiovei – Ologu şi Gogoşoiu,  cu achiziţia de atunci a Clujului, Prette. Voiam doar să semnalez diferenţa dintre bugetul CFR-ului şi situaţia creată la Craiova după interdicţia FIFA, nimic altceva. Susţin în continuare că Universitatea Craiova are o pepinieră valoroasă, talentată, iar duminică seară s-a văzut asta, cei trei puşti aruncaţi în groapa din Gruia – Crăciun, R. Barbu, Buşu – jucând de la egal la egal cu „legiunea“ scumpă a campioanei. Cu alte cuvinte, cum bine scria un cronicar de Cluj, Ştiinţa nu vorbeşte în van de Cupa UEFA.
Este însă adevărat că acest 1-1 cu campioana en-titre este doar un meci dintr-un campionat care mai are 30 de etape şi, cum spuneam, nu trebuie „supralicitat“. Pentru puştii Craiovei urmează alte examene grele, întâlnirile cu Oţelul Galaţi (a), Dinamo (d), Poli Timişoara (a), Unirea Urziceni (d) ş.a.m.d., „Victoria“ cu CFR Cluj a trecut, iar cel mai greu meci este următorul, cu revelaţia acestui început de sezon, Oţelul Galaţi, din această sâmbătă. Pentru această partidă, Napoli va avea lotul aproape complet şi, în plus, îl va avea la dispoziţie şi pe cel „de-al 12-lea titular“ al echipei, suporterii Universităţii. Stadionul „Extensiv“ va fi sâmbătă probabil arhiplin, acest meci fiind primul jucat de olteni pe teren propriu, în acest campionat cu fani în tribune. Universitatea – Oţelul este o partidă care nu va fi televizată, deşi este un fel de derbi al acestui început de sezon!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS