6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiLinişte şi pace la Ştiinţa, deşi adevărul este altul

Linişte şi pace la Ştiinţa, deşi adevărul este altul

E încă vacanţă, e vremea declaraţiilor şi a promisiunilor, dar se simte fierberea care va cuprinde noua ediţie de campionat. S-a spus că sezonul 2007/2008 a fost cel mai tare din istorie, iar eu vin şi zic că acesta, care începe peste aproape două săptămâni, va fi cel mai înverşunat. Va fi o luptă istorică între provincie reprezentată, în fapt, de noua stea, CFR Cluj, şi cele trei galonate şi şifonate formaţii din Capitală, Steaua, Dinamo şi Rapid. N-ar fi exclus ca în această luptă să intre şi alte echipe din provincie, aş fi vrut ca şi Ştiinţa să fie pe lista aceasta de candidate la titlu, aşa cum suporterii visează din 1991 încoace…
Dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile finanţatorului şi ale unor jucători, acest sezon va fi unul în care oltenii-australieni-africani vor încerca să depăşească faza modestă din ultimii doi ani (locul IX) şi să se califice în cupele europene. Declaraţia este una, putinţa este alta…
Nu ştim prea bine ce s-a petrecut în cantonamentul din Germania şi Olanda, nu prea contează amicalele, am mai spus-o, dar rezultatele spun totuşi ceva despre stadiul pregătirilor. Am citit o declaraţie a antrenorului Nicolo Napoli, cum că este foarte mulţumit de echipă, că totul a fost OK în cele două cantonamente, adică echipa şi-a atins obiectivele din acest turneu olandezo-german, bla- bla.
Am fost jucător şi antrenor şi daţi-mi voie să nu cred că Napoli ar putea fi foarte mulţumit de faptul că echipa nu a marcat nici un gol cu patru formaţii modeste şi că ar putea ca în zece zile să pună totul la punct, aşa cum s-a exprimat.
Nu sunt Gică Contra, dar văd că nimeni nu mai are curajul să spună ceva despre Craiova, toată lumea tace. Se mizează pe valoarea individuală a lui Florin Costea, mărit şi preamărit de parcă ar fi ajuns deja liderul echipei naţionale, şi a lui Wobay, a cărui întârziere de la pregătirile echipei sub care se află sub contract nu prea s-a justificat. Păi, noi, cei din „Craiova Maxima“, veneam la echipa de club de la echipa naţională a doua zi, fără să facem fiţe! Chiar dacă încercam să le facem, antrenorii şi conducătorii nu ne permiteau.
Apoi, nu înţeleg ce se petrece cu cel pe care Mititelu zicea că îl plăteşte regeşte, că este un fel de Cămătaru (ce iluzie!), acest domn Njock. Sigur, el n-a spart gura târgului, dar în situaţia actuală de lot ar fi trebuit să fie prezent la Craiova, indiferent de starea lui de sănătate.  Atât Wobay, cât şi Njock sunt sub contract şi trebuie să-l respecte, dar nu sunt problemele mele. Tot aşa cum am fost destul de surprins că Tănasă a fost împrumutat altei echipe. Înţeleg că ar fi avut contract măricel şi nici el n-a spart, deocamdată, gura târgului, dar ce te faci în caz de, Doamne fereşte, accidentări, suspendări şi alte mofturi olteneşti?
Toate aceste probleme le ridic, repet, în condiţiile în care cei tineri nu au încă experienţă competiţională, că Universitatea Craiova nu are voie să facă transferuri şi că, atenţie, vrem să ne clasăm în primele şase locuri.
Închei ca şi săptămâna trecută, de Craiova, numai de bine!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII