22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiNu trageţi în jucători!

Nu trageţi în jucători!

Ce se mai bârfeşte prin Liga I? Rapidul s-a predat în faţa lui CFR Cluj, feroviarii fiind împărţiţi în două, aşa cum au fost şi jucătorii Craiovei în meciul decisiv pentru titlul campionatului din 1998. Andone nu ar fi străin de forma slabă a ardelenilor din acest retur, el forţându-şi elevii şi cu două antrenamente pe zi. Dorinel Munteanu îi sună pe jucătorii Vasluiului şi le sugerează să nu joace. „Suntem bolnavi de scenarită“, afirmă Emil Săndoi. Bornescu şi Dorel Stoica ar fi „artizanii“ eşecului Universităţii Craiova în faţa „lanternei roşii“ – „U“ Cluj. „Aberaţii!“, susţin Balaci şi Mititelu.
Aud că pentru acest ultim zvon, cei doi jucători olteni au fost huiduiţi sâmbătă la partida cu Oţelul Galaţi, iar cei care i-au admonestat pe Bornescu şi Stoica s-ar fi comportat ca şi cum ar avea unele informaţii certe din acel accident fotbalistic, „U“ Cluj – „U“ Craiova, 2-0. Nu am fost la meci pe stadion, pigmeii din subordinea finanţatorului Universităţii continuând flagrant să îngrădească accesul unor ziarişti la masa presei, aşa cum mi se întâmplă mie de mai bine de un an, dar am aflat că un grup restrâns de suporteri i-a admonestat pe Bornescu şi pe căpitanul echipei, ca şi cum doar aceştia ar fi vinovaţi de rezultatele modeste ale alb-albaştrilor din ultimele trei etape. Ceea ce vreau să spun se subînţelege: Nu trageţi în jucători! Ca de obicei, la Craiova liniştea nu ţine mult, iar euforia de după jocurile reuşite ale oltenilor se stinge, mai ales că, din ultimele trei partide, Ştiinţa nu a contabilizat decât două puncte.
În următoarele trei etape, alb-albaştrii se vor afla în faţa unui examen fotbalistic foarte dificil, derbiurile cu Poli Timişoara, Dinamo şi Steaua. Aceste confruntări ar putea face din Ştiinţa revelaţia acestui retur, dacă puştii lui Napoli ar încurca planurile europene ale granzilor din Timişoara, „Ştefan cel Mare“ şi „Ghencea“.
În aprilie 2008, „lanterna roşie“ a campionatului nostru, „U“ Cluj, a stins echipa momentului de atunci, Universitatea Craiova… Pe 16 aprilie 1983, câţiva alb-albaştri au făcut altfel de „scenarite“. Balaci, Ştefănescu, Ungureanu, Cămătaru, Geolgău, Cîrţu, adică o jumătate din „Craiova Maxima“, au stins campioana mondială, Italia, la Bucureşti, într-un meci în care 80.000 de români au ovaţionat minute în şir reuşita tricolorilor-olteni, 1-0, naţionala României fiind alcătuită pe scheletul Ştiinţei. O „scenarită“ cu Universitatea Craiova în prim-plan, cu o semnificaţie de vis… visată şi astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII