14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiViitorul sună frumos

Viitorul sună frumos

Ar trebui să comentez două etape, cea intermediară, de la mijlocul săptămânii trecute, şi cele şapte meciuri din runda cu numărul 29, deoarece, la ora redactării acestui text, nu am văzut ultimele două partide ale etapei, Buzău – Bistriţa şi Steaua – „U“ Cluj. Spaţiul nu-mi permite însă un astfel de comentariu, motiv pentru care o să scriu câte ceva din aceste etape, 28-29.
Formaţiile Olteniei au fost surprizele etapei a 28-a: pandurii au bătut pe Dinamo, chiar pe terenul „câinilor roşii“(!), în timp ce echipa-fanion s-a făcut de râs în Ardeal, cedând, 0-2, în faţa „lanternei roşii“ de atunci a Ligii I, „U“ Cluj. La cum au jucat oltenii trimişi de Napoli pe terenul ardelenilor – fără nici un fel de concentrare -, era clar că Universitatea Craiova nu ar fi putut câştiga cu „U“ Cluj. După acest duş rece, a urmat, sâmbătă, disputa cu Oţelul Galaţi, întâlnire în care Napoli n-a putut folosi cinci jucători de bază. A fost 1-1, dar ar fi putut fi 2-1 sau 1-2! Cele două echipe care s-au duelat pe „Extensiv“, scăpate de emoţiile retrogradării, au jucat deschis şi au fost ratări la ambele porţi. Probabil că din titlul comentariului v-aţi dat seama că referirea este la Universitatea, iar sâmbătă s-a văzut clar că avem juniori talentaţi, pe care antrenorii Napoli şi Gane au avut curajul să-i arunce în focul Ligii I. Ne-au încântat evoluţiile tinerilor folosiţi de Nicolo Napoli, care au arătat că au calităţi. Rămâne de văzut cum va fi gestionată, ca să zic aşa, situaţia lor, ce şanse li se vor acorda în continuare ş.a.m.d.
Trecând la revelaţia Pandurii Târgu Jiu, trebuie să recunoaştem că trupa lui Eugen Neagoe este, de multe etape, într-o revenire extraordinară – şase victorii consecutive, plus un egal. Au şi şansă, cum a fost în meciul de joia trecută, cu Dinamo. Reamintesc, la 1-0 pentru Dinamo, Dumnezeu s-a mutat deasupra pandurilor şi „câinii“ au ratat un penalti, iar peste câteva minute s-a produs dezastrul în „Ştefan cel Mare“: de la 1-0 a fost 1-2! Referindu-mă la Pandurii 2008, aş mai sublinia că echipa are constanţă, plus un echilibru mental şi fizic. Şi la Târgu Jiu viitorul sună bine! După meciul din „Ştefan cel Mare“, zeiţa Fortuna i-a cam părăsit pe panduri deoarece duminică au făcut egal acasă, 1-1, cu Unirea Urziceni, deşi ar fi meritat cu prisosinţă victoria. Piţurcă jr. şi D. Orac au ratat însă cât în două meciuri, aducându-l în pragul disperării pe Neagoe. Oricum, dintr-o candidată aproape sigură la retrogradare, echipa gorjenilor a ajuns să fie de şapte etape neînvinsă!
Este un campionat, aşa cum s-a vorbit astă-vară, deosebit de încins, iar ultimele etape ne vor oferi meciuri nebune, la ambii poli ai clasamentului fiind „fierbere“. Am spus încă de acum câteva săptămâni că echipa CFR Cluj va avea probleme, că riscă să piardă şefia clasamentului, iar asta s-a adeverit în ultimele etape. Campionatul însă se joacă, n-ar fi excluse schimbări pe ultima sută de metri…    
Am văzut două derbiuri care m-au impresionat şi prin spectacolul din tribune, Poli Timişoara – Dinamo 1-1 şi CFR Cluj – Rapid 1-0. La Timişoara era o atmosferă de meci din cupele europene. Am retrăit atmosfera de pe bătrânul nostru „Central“ de acum vreo 25 de ani…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS